Το τουρκικό κράτος συνεχίζει τις γενοκτονικές του επιθέσεις κατά του κουρδικού λαού και των εδαφών του σε διάφορα μέρη του Κουρδιστάν.

Το RojNews ανέφερε ότι πολεμικά αεροσκάφη του κατοχικού τουρκικού κράτους βομβάρδισαν σήμερα τις βραδινές ώρες το χωριό Sêgîrê, το λόφο Guherz, την περιοχή Sefih και το βουνό Metîna στην Amadiya στην ύπαιθρο της επαρχίας Duhok στην περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν (KRI).

Δεν ελήφθησαν σαφείς πληροφορίες για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον βομβαρδισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το Rojnews, οι καλλιέργειες πολλών πολιτών που ζούσαν στην περιοχή της Amadiya υπέστησαν ζημιές ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού.

Οι επιθέσεις της Τουρκίας που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο αποτελούν ρουτίνα στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) εδώ και χρόνια. Η τουρκική αεροπορία βομβαρδίζει τα εδάφη του KRI και του Ιράκ σχεδόν σε καθημερινή βάση, ειδικά όπου υπάρχουν  αντάρτες. Ωστόσο, οι περιοχές οικισμών αμάχων δέχονται επίσης τακτικές επιθέσεις από τον τουρκικό στρατό, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής οικισμού των Γιαζίντι στη Σένγκαλ και του προσφυγικού καταυλισμού Μαξμούρ. με τις εναέριες επιθέσεις της, η Άγκυρα ακολουθεί μια στοχευμένη πολιτική εκτοπισμού -ιδίως καταστρέφοντας σκόπιμα μη στρατιωτικές υποδομές.

2023-12-18T01:41:10+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top