Το τουρκικό κράτος συνεχίζει να διακόπτει την παροχή νερού στον Σταθμό Αλούκ στη Χεσσέκα. Η Αυτόνομη Διοίκηση από την άλλη καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την παροχή νερού στον κόσμο.

Η κατοχή του τουρκικού κράτους και των μισθοφόρων του στην πόλη Serêkaniyê συνεχίζεται από τον Οκτώβριο του 2019. Το ίδιο και οι επιθέσεις στην περιοχή. Το τουρκικό κράτος και οι μισθοφόροι του απέκοψαν τον Σταθμό Αλούκ, ο οποίος παρέχει νερό σε περισσότερους από ενάμιση εκατομμύριο ανθρώπους στη Χεσσέκα και την περιοχή της.

Το τουρκικό κράτος έχει διακόψει την παροχή νερού περισσότερες από 40 φορές από την κατάληψη του Serêkaniyê. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Υδάτων της Χεσσέκα, η τελευταία διακοπή νερού ήταν πριν από 7 μήνες και οι διακοπές νερού συνεχίζονται ακόμη.

Πρωτοβουλίες της Αυτόνομης Διοίκησης

Η Διεύθυνση Υδάτων της Χεσσέκα κήρυξε τη Χεσσέκα περιοχή καταστροφής στις 3 Ιουλίου 2023. Η Αυτόνομη Διοίκηση εκτελεί μεγάλα έργα για να δημιουργήσει μια εναλλακτική λύση στον Σταθμό Αλούκ και να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων. Παράλληλα τέθηκαν σε λειτουργία για τους πολίτες 60 υδροφόρα που μοιράζουν νερό στους κατοίκους της γειτονιάς. Γίνονται επίσης εργασίες για την παροχή νερού στους πολίτες από βυτιοφόρα και πηγάδια.

Περίπου 800 βυτιοφόρα νερού διανέμουν νερό στους ανθρώπους που ζουν στην πόλη καθημερινά.

Τον Μάρτιο του 2020, η Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση του Καντονίου της Τζιζρέ ξεκίνησε το πρώτο έργο ύδρευσης στην περιοχή Hime, δυτικά της Χεσσέκα. Στο πλαίσιο αυτού του έργου έγιναν 15 πηγάδια και δόθηκε νερό σε πολίτες στην πόλη για 3 μήνες. Ωστόσο, τα πηγάδια στέγνωσαν λόγω της χαμηλής στάθμης του νερού.

Τον Αύγουστο του 2021, η Αυτόνομη Διοίκηση ξεκίνησε ένα έργο που περιελάμβανε την άντληση νερού από τον ποταμό Ευφράτη στη Χεσσέκα, 160 χιλιόμετρα μακριά. Ωστόσο, το έργο σταμάτησε λόγω της μείωσης του νερού του Ευφράτη από το τουρκικό κράτος.

Η Διοίκηση ξεκίνησε ένα νέο έργο που αποτελείται από 4 στάδια τον Αύγουστο του 2023: 20 πηγάδια θα ανοίξουν στις αγροτικές περιοχές της περιοχής Amudê και το νερό θα διοχετευθεί στη Χεσσέκα μέσω σωλήνων μήκους 62 χιλιομέτρων.

Το έργο, που ξεκίνησε φέτος, κοστίζει περίπου 18 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Υδάτων της Χεσσέκα, η πόλη χρειάζεται επιπλέον 130 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού καθημερινά.

2024-04-11T00:45:54+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top