Θα πραγματοποιηθεί συνέδριο στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης, για την αντιμετώπιση των συνθηκών απομόνωσης του Ηγέτη του Κουρδικού Λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Οι δράσεις και οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται από την ιταλική επιτροπή Time for Freedom for Öcalan στο πλαίσιο της εκστρατείας που ξεκίνησε διεθνώς στις 10 Οκτωβρίου με αίτημα «Ελευθερία για τον Abdullah Öcalan και πολιτική λύση στο κουρδικό » συνεχίζονται.

Συνέδριο σε δύο συνεδρίες με τίτλους «Πολιτικοί κρατούμενοι και σύστημα φυλακών στην Τουρκία» και «Πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες στην Τουρκία» θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Roma Tre σήμερα, Τρίτη 14 Νοεμβρίου, στις 3.30 μ.μ.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Aula Magna του νομικού τμήματος του University of Roma Tre, Via Ostiense 159.

Στην παρουσίαση του συνεδρίου, οι διοργανωτές γράφουν: «Και στις δύο κρίσεις που συγκλόνισαν τη διεθνή κοινότητα την τελευταία περίοδο, η Δημοκρατία της Τουρκίας προσπάθησε να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο προβάλλοντας τον εαυτό της ως ουδέτερο έθνος που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ικανή έτσι να επιτύχει παραχωρήσεις και να μεσολαβήσει συμφωνίες μεταξύ όλων των μερών που βρίσκονται σε σύγκρουση.

Ωστόσο, εντός των εθνικών συνόρων, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδίως δημοσιογράφων, ακτιβιστών και πολιτικών της αντιπολίτευσης, παραβιάζονται συστηματικά. Αυτή η κατάσταση αντιπροσωπεύεται καλά από τον όρο της πλήρους απομόνωσης που επιβλήθηκε στους Abdullah Öcalan, Ömer Hayri Konar, Veysi Aktaş και Hamili Yıldırım, που κρατούνται στη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Ιμραλί».

Οι διοργανωτές πρόσθεσαν: «Ακόμα και εκτός των συνόρων της, η τουρκική κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για διάφορες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αποδεικνύεται από την εκστρατεία βομβαρδισμών που πραγματοποίησε η τουρκική αεροπορία μεταξύ 5 και 10 Οκτωβρίου 2023 στη Βόρεια και Ανατολική Συρία και στόχευσε ενεργειακές υποδομές στη Hesekê, το Qamishlo και την Amûdê.

Με αυτή τη διάσκεψη σκοπεύουμε να συζητήσουμε με διάφορους ειδικούς την τρέχουσα κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και τις προοπτικές για το μέλλον».

Πρόγραμμα:

Οι πολιτικοί κρατούμενοι και το σωφρονιστικό σύστημα στην Τουρκία

Θεσμικοί χαιρετισμοί: Massimiliano Fiorucci

Εισαγωγή: Καθ. Enrica Rigo

Mauro Palma – Νομικός

Marco Grimaldi – Αναπληρωτής Αρχηγός Ομάδας της Συμμαχίας των Πρασίνων και της Αριστεράς στο Κοινοβούλιο

Newroz Uysal Aslan – Βουλευτής HEDEP στην Τουρκία

Faik Ozgur Erol – Ο δικηγόρος του Οτσαλάν

Arturo Salerni – Δικηγόρος

Πολιτικά δικαιώματα και πολιτική ελευθερία στη Δημοκρατία της Τουρκίας

Zerocalcare – Καλλιτέχνης

Amedeo Ciaccheri – Πρόεδρος του Δήμου Ρώμης VIII

Zilan Diyar – Κουρδικό Γυναικείο Κίνημα

Giovanni Russo Spena – Εκπρόσωπος της επιτροπής «Ελευθερία για τον Οτσαλάν».

Claudio Marotta – Αρχηγός των Πρασίνων και της Αριστεράς στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Λάτσιο

2023-11-14T14:37:12+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top