Ο Κούρδος σκηνοθέτης Şerif Ciçek θα παρουσιάσει το Tearing Walls Down στη Βαρκελώνη.

Τα τελευταία χρόνια, η Associació Catalana per la Pau (Καταλανική Ένωση Ειρήνης) έχει εντείνει τις συνεργασίες και τις συνέργειές της με τον πολιτιστικό τομέα, καθώς είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αλληλεγγύης. Γι’ αυτόν τον λόγο η ένωση ετοίμασε έναν Νοέμβριο γεμάτο δραστηριότητες για να φέρει, στην προκειμένη περίπτωση, τον κουρδικό πολιτισμό στους πολίτες της Καταλονίας.

Σήμερα, ο σκηνοθέτης Şerif Ciçek, από το Amed του Βόρειου Κουρδιστάν, θα παραστεί στην προβολή των ταινιών  Love in the face of Genocide (του Sero Hindi) και The Language of the Mountain (της Lisa Calan) στις 7 το απόγευμα στο Cineclub El Cercle. (Βαρκελώνη) και στην προβολή της δικής του ταινίας, Tearing Walls Down , αύριο Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στις 20.00 στο Cines Girona (Βαρκελώνη).

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική απορρήτου & συμμόρφωση GDPR.
I Accept

Το ντοκιμαντέρ των Şerif Çiçek και Hebun Polat απεικονίζει τη ζωή και το πολιτικό έργο των Aysel Tuğluk, Figen Yuksekdağ και Gültan Kışanak – τριών δημοκρατικά εκλεγμένων πολιτικών από το HDP και το BDP που φυλακίστηκαν το 2016 στο κύμα καταστολής μετά την ειρηνευτική διαδικασία με τους Κούρδους. Το κίνημα τερματίστηκε μονομερώς από την τουρκική κυβέρνηση. Η τέταρτη πρωταγωνίστρια της ταινίας είναι η πρώην βουλευτής Sibel Yiğitalp, η οποία ζει στην εξορία και εξακολουθεί να παλεύει για την αθώωσή της και την απελευθέρωση των φυλακισμένων συντρόφων της. Το ντοκιμαντέρ είναι η συνέχεια της ταινίας «Φυλακή ή Εξορία» και μεταφέρει εντυπωσιακά την πίεση και την καταστολή που δέχεται η αντιπολίτευση στην Τουρκία και όμως δεν το βάζει κάτω.

Ο Ciçek εργάστηκε στην Κινηματογραφική Κοινότητα της Rojava μεταξύ 2017 και 2018 και στη συνέχεια μετακόμισε στη Γερμανία για να εργαστεί ως σκηνοθέτης και παραγωγός στην Art Records Production.

Η σειρά προβολών ταινιών διοργανώνεται από κοινού με το Observatori de Vídeo no Identificat (OVNI) και την Καταλανική Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Κλαμπ.

Το πλήρες πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε εδώ

2023-11-15T15:30:41+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top