Η Μεγάλη Πορεία που ξεκίνησε χθες στη Γαλλία με αίτημα την ελευθερία του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και τη δικαιοσύνη για τους Κούρδους συνεχίζεται με διάφορες εκδηλώσεις.

Το Δημοκρατικό Κουρδικό Συμβούλιο της Γαλλίας (CDK-F) και το Κουρδικό Γυναικείο Κίνημα στη Γαλλία (TJK-F) διοργανώνουν πορεία 25 ημερών για την ελευθερία του Ηγέτη του Κούρδου Αμπντουλάχ Οτσαλάν από το Παρίσι στο Στρασβούργο. Η πορεία πραγματοποιείται υπό το σύνθημα «Ελευθερία για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, Δικαιοσύνη για τους Κούρδους» στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας  «Ελευθερία για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, μια πολιτική λύση στο κουρδικό ζήτημα», η οποία ξεκίνησε παγκοσμίως στις 10 Οκτωβρίου 2023.

Τη δεύτερη μέρα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν ξανά στο Κουρδικό Πολιτιστικό Κέντρο Ahmet Kaya και έστειλαν καρτ-ποστάλ στο Ιμραλί. Η εκστρατεία για την αποστολή καρτ ποστάλ αποτελεί μέρος της εκστρατείας για την ελευθερία του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και μια δημοκρατική λύση στο κουρδικό ζήτημα. Στόχος είναι να στείλουμε 100 χιλιάδες κάρτες από όλη την Ευρώπη.

Ο Συμπρόεδρος του CDK-F, Şahin Polat, έκανε μια δήλωση Τύπου μπροστά στο Πολιτιστικό Κέντρο και είπε: «Συμμετέχουμε στη δράση καρτ ποστάλ για να σπάσουμε την απομόνωση που επιβάλλεται σε όλους τους λαούς της Μέσης Ανατολής στο πρόσωπο του Κούρδου Ηγέτη του Λαού. Αμπντουλάχ Οτσαλάν».

Οι ακτιβιστές έκαναν πορεία προς το ταχυδρομείο με πανό και συνθήματα υπέρ του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Στη συνέχεια, οι ακτιβιστές επιβιβάστηκαν στο μετρό για να πάνε στο σημείο της πορείας στην πλατεία Les Invalides και ενημέρωσαν τους επιβάτες για τον σκοπό της δράσης τους.

Επισημαίνοντας ότι οι Κούρδοι βρίσκονται υπό κατοχή τεσσάρων χωρών, ο Σαχίν Πολάτ δήλωσε ότι πλησιάζει η επέτειος της διεθνούς συνωμοσίας κατά του Ηγέτη του Κούρδου Αμπντουλάχ Οτσαλάν και ότι δεν έχει λάβει νέα από αυτόν εδώ και σχεδόν τρία χρόνια.

Περιγράφοντας τον αγώνα του κουρδικού λαού ενάντια στο ISIS, ειδικά αυτόν από γυναίκες, ο Polat είπε: «Αυτό συνέβη χάρη στην ιδεολογία του Abdullah Öcalan».

Υπογραμμίζοντας ότι αγωνίζονται ενάντια στην απομόνωση εδώ και χρόνια, οι διαδηλωτές είπαν: «Φέτος θέλουμε οπωσδήποτε να διασφαλίσουμε την ελευθερία του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και να διασφαλίσουμε ότι οι Κούρδοι θα αποκτήσουν καθεστώς».

Οι διαδηλωτές, φορώντας κόκκινες στολές ζητώντας ελευθερία για τον Κούρδο ηγέτη, θα πραγματοποιήσουν πορεία στο Laurient την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου μετά τη  χθεσινή  πορεία στην πλατεία Les Invalides. Μέχρι το Στρασβούργο θα γίνουν πορείες, συγκεντρώσεις, συναντήσεις, συνομιλίες και διάφορες δραστηριότητες, όπως αποστολή καρτ ποστάλ .

2024-01-24T13:20:29+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top