Η Κυπριακή Δημοκρατία αυτοεξευτελίζεται και αυτοακυρώνεται με την έκδοση του Κούρδου αγωνιστή

ΡΚΚ, Ισλαμικό Κράτος, Χεζμπολάχ

Γράφει ο Σενέρ Λεβέντ

ΡΚΚ και Ισλαμικό Κράτος. Και οι δύο θεωρούνται τρομοκρατικές οργανώσεις σε πάρα πολλές χώρες. Μήπως τοποθετούνται στο ίδιο καλάθι; Εγώ δεν άκουσα να έχει προβεί το ΡΚΚ σε τρομοκρατική ενέργεια σε οποιανδήποτε χώρα.

Ναι, πολεμά με τον τουρκικό στρατό. Είναι μια ένοπλη οργάνωση. Όμως, πολεμά με τον τουρκικό στρατό επειδή πολεμά και εκείνος μαζί του. Για παράδειγμα, όταν ο Ταγίπ Ερντογάν τους είπε «αφήστε τα όπλα σας και ελάτε να κάνουμε ειρήνη», άφησαν τα όπλα και κατέβηκαν από τα βουνά. Δυστυχώς, δεν κράτησε τον λόγο του ο Ερντογάν και ύστερα τους συνέλαβε. Ήταν παγίδα αυτό που αποκάλεσε ειρήνη. Ο Ερντογάν προσπάθησε να κάνει ειρήνη και με τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή του Ιμραλί στη θάλασσα του Μαρμαρά εδώ και 24 χρόνια.

Κάποτε σε αυτό το νησί είχαν απαγχονιστεί ο Πρωθυπουργός Ατνάν Μέντερες και ο υπουργός Εξωτερικών, Φατίχ Ρουστού Ζορλού, οι οποίοι υπέγραψαν τις Συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου για την Κύπρο. Καταδικάστηκε σε θάνατο ο Οτζαλάν, ο οποίος συνελήφθη το 1999, όμως η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2002. Έστειλε αντιπροσωπείες στο Ιμραλί ο Ερντογάν, ο οποίος επέλεξε τον δρόμο του διαλόγου για ειρήνη με τον Οτζαλάν. Πηγαινοέρχονταν οι αντιπροσωπείες. Εκείνοι που πήγαιναν ήταν από το κόμμα των Κούρδων HDP. Τώρα γίνεται αντιληπτό ότι ήταν και αυτό μια παγίδα. Ο Ερντογάν κατηγόρησε για συνεργασία με τρομοκράτες τις αντιπροσωπείες οι οποίες πήγαιναν εκεί με δική του άδεια και έγκριση!

Εγώ δεν άκουσα και δεν είδα το ΡΚΚ να υποβάλλει σε βασανιστήρια οποιονδήποτε τον οποίο συνέλαβε. Όμως, είδα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για το τι κάνει ο τουρκικός στρατός στους αντάρτες του ΡΚΚ τους οποίους συλλαμβάνει. Είδα και πώς μια γυναίκα αντάρτισσα δέθηκε σε ένα τεθωρακισμένο ολόγυμνη και σύρθηκε στην πλατεία του χωριού. Το ΡΚΚ δεν έκανε καμία σοβαρή τρομοκρατική ενέργεια σε κάποια χώρα της Ευρώπης. Όμως, είδα Κούρδους που δολοφονήθηκαν δεχόμενοι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη.

Η πιο αιματηρή, η πιο βάρβαρη τρομοκρατική οργάνωση του 21ου αιώνα, είναι το Ισλαμικό Κράτος. Οι ψυχοπαθείς, οι οποίοι μετέτρεψαν τη Συρία σε κόλαση. Δεν άφησαν τίποτα που να μην έχουν κάνει. Έσφαξαν, βιντεογράφησαν τις σφαγές τους και τις διέδωσαν στον κόσμο κομπάζοντας. Όλοι τα είδαμε και τρομάξαμε. Έκαψαν ανθρώπους ζωντανούς μέσα σε σιδερένια κλουβιά. Και μάλιστα έκαψαν και δύο Τούρκους στρατιώτες. Εικόνες τρομακτικές τις οποίες δεν θα ξεχάσω ποτέ και δεν φεύγουν από μπροστά από τα μάτια μου. Έριξαν ανθρώπους κάτω από ψηλά κτήρια. Έκαναν δούλες τις γυναίκες και τα κορίτσια. Τις πούλησαν αλυσοδεμένες στα παζάρια. Δεν θα ξεχάσω καθόλου όσα έκαναν ειδικά στις γυναίκες Γιαζίντι. Όταν χρησιμοποίησαν όλη τους τη δύναμη και όλα τους τα όπλα για να καταλάβουν το Κομπάνι, παρακολούθησα με θαυμασμό πώς τους αντιστάθηκαν θαυμάσια εκείνα τα νεαρά κορίτσια οι Κούρδισσες και πώς νίκησαν στο τέλος.

Ήταν στο πλευρό των αιμοβόρων τζιχαντιστών ο Ταγίπ Ερντογάν σε αυτή τη μανιώδη μάχη ζωής και θανάτου που θύμιζε τη μάχη του Στάλινγκραντ.

Άλλωστε, ονειρευόταν να κάνει ναμάζι στο Τέμενος Εμεβί στη Δαμασκό ανατρέποντας τον Άσαντ μαζί τους. Ο Ερντογάν, ο οποίος αποκαλεί συνεχώς τρομοκρατική οργάνωση το ΡΚΚ, δεν είπε ποτέ λέξη κατά του Ισλαμικού Κράτους. Έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του γνωστού δημοσιογράφου Τζαν Ντουντάρ, επειδή αποκάλυψε τα όπλα που αποστέλλονταν από την Τουρκία στο Ισλαμικό Κράτος και τα δημοσίευσε στην εφημερίδα. Αργότερα αναγκάστηκε να διαφύγει στη Γερμανία. Τώρα ο Ερντογάν πληρώνει τους μισθούς των τζιχανιστών στο Ίντλπμπ και στο Άφριν και βγαίνουν και αυτά τα χρήματα από την τσέπη του λαού.

Και κοιτάξτε και την εξής υπόθεση τώρα: Ο Ερντογάν κατηγορεί τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και την ομάδα του ότι συνεργάζονται με το ΡΚΚ. Και εκείνοι δεν του υπενθυμίζουν καν τη συνεργασία του με το Ισλαμικό Κράτος. Πολύ κρίμα! Όχι μόνο συγχώρησε, αλλά έβαλε και στη Βουλή τους δολοφόνους της Χεζμπολάχ, οι οποίοι δολοφονούσαν ανθρώπους με το βασανιστήριο που αποκαλείται χοιρινός δεσμός και τους υπέβαλλαν σε απίστευτα βασανιστήρια. Η αντιπολίτευση παραμένει πολύ ανεπαρκής έναντι αυτών των ποταπών.

Στο νότιο τμήμα της Κύπρου δεν θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση του ΡΚΚ, οι Κούρδοι δραστηριοποιούνται ελεύθερα εκεί.

Καταδικάζω το ελληνοκυπριακό δικαστήριο το οποίο αποφάσισε έκδοση του Κενάν Αγιάζ στη Γερμανία, που ζήτησε να εκδοθεί σε αυτήν για να τον παραδώσει στην Τουρκία με τη δικαιολογία ότι είναι τρομοκράτης. Δεν μπορεί να λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση για κάποιον που δεν αποδείχθηκε η τρομοκρατική του δράση. Πέθανε πράγματι η ανθρωπιά;