Η KON-MED ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που, παρά τις αστυνομικές προκλήσεις, συνέβαλε στην επιτυχημένη διαδήλωση στο Βερολίνο κατά της απαγόρευσης του PKK.

Η κουρδική οργάνωση-ομπρέλα KON-MED επανέλαβε το αίτημα για άρση της απαγόρευσης στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) στη Γερμανία, η οποία επιβλήθηκε πριν από τριάντα χρόνια, και εξέδωσε ανακοίνωση για τη διαδήλωση που έγινε το Σάββατο στο Βερολίνο.

Στη δήλωση, η KON-MED ανέφερε ότι η απαγόρευση του PKK που εκδόθηκε το 1993 δεν είχε νομική βάση και ήταν μέρος της διεθνώς συμφωνημένης δράσης κατά του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος. Με την απαγόρευση των δραστηριοτήτων δημιουργήθηκε για πρώτη φορά επίσημη κάλυψη ενάντια στην ελευθερία οργάνωσης και συνάθροισης των Κούρδων. «Αυτό το βήμα, το οποίο ήταν καθαρά πολιτικό και δεν είχε καμία απολύτως βάση, έγινε παράνομη διαδικασία στη Γερμανία, τη χώρα με τον μεγαλύτερο κουρδικό πληθυσμό ποινικοποίησης».

Στις 25 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο συνέδριο που διοργανώθηκε από τις ενώσεις της Κολωνίας AZADÎ και MAF-DAD με τίτλο «30 χρόνια απαγόρευσης δραστηριότητας ενάντια στο κουρδικό κίνημα ελευθερίας: άρση της απαγόρευσης του PKK – ενίσχυση της δημοκρατίας».

Μηχανισμός υλοποίησης τουρκικών αιτημάτων

Δεκάδες Κούρδοι έχουν συλληφθεί στη Γερμανία τα τελευταία τριάντα χρόνια, συνέχισε η KON-MED: «Στην πραγματικότητα, με αυτή την πρακτική, η οποία επισημοποιήθηκε ως απαγόρευση του PKK, το γερμανικό κράτος έχει γίνει ένας μηχανισμός που εκπληρώνει τις επιθυμίες του τουρκικού κράτους. Ο κουρδικός λαός δεν έχει άλλο στόχο από το να ασκήσει τα δημοκρατικά του δικαιώματα. Η απόφαση απαγόρευσης του PKK, η οποία χρησιμοποιείται για τριάντα χρόνια ως κουκούλα κατά των Κούρδων, είναι ντροπή για τη Γερμανία. Ο κουρδικός λαός έχει απορρίψει αυτή την αδικία και την ντροπή μέσω Ως εκ τούτου, αυτή η απαγόρευση δεν έχει πλέον κανένα νόημα για τον κουρδικό λαό. Ο κουρδικός λαός δεν αναγνωρίζει αυτή την απόφαση και δεν θα υποχωρήσει στον αγώνα ενάντια σε αυτήν την αδικία και την ανομία».

Η αστυνομική πρόκληση απέτυχε

Όσον αφορά τη διαδήλωση που έγινε το Σάββατο, η KON-MED είπε ότι χιλιάδες άνθρωποι στο Βερολίνο ζήτησαν την άρση της απαγόρευσης για το PKK παρά το γεγονός ότι προκλήθηκαν από μεγάλη αστυνομική παρουσία.

Προφανώς, οι αστυνομικές επιθέσεις είχαν σκοπό να παράγουν εικόνες «βίαιων Κούρδων» πριν από τη διαδήλωση, προκειμένου να δικαιολογηθεί η απαγόρευση. Η KON-MED υπογράμμισε ότι αυτή η προσπάθεια απέτυχε λόγω της ήρεμης στάσης των διαδηλωτών: «Οι προκλήσεις της γερμανικής αστυνομίας εναντίον του κόσμου που συγκεντρώθηκε τα ξημερώματα στην περίφημη Oranienplatz του Βερολίνου δεν πέτυχε τον στόχο τους. Καταδικάζουμε τη συνεργασία με το τουρκικό καθεστώς που πυροδοτεί τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, πραγματοποιεί σφαγές στο Κουρδιστάν και οργανώνει μισθοφόρους του ISIS. Με την απαγόρευση του PKK, το γερμανικό κράτος υλοποιεί τις απαιτήσεις του τουρκικού κράτους. Το γερμανικό κράτος πρέπει να απομακρυνθεί από αυτό το λάθος, ακούστε τα δίκαια αιτήματα του κουρδικού λαού και εγκαταλείψτε την πολιτική ποινικοποίησης του».

Ο αγώνας συνεχίζεται

Σύμφωνα με την KON-MED, ενάμισι εκατομμύριο Κούρδοι ζουν στη Γερμανία και χιλιάδες από αυτούς «έκαναν δήλωση  και καταδίκασαν την απαγόρευση» στις 18 Νοεμβρίου. Η κουρδική οργάνωση ομπρέλα ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη εκδήλωση. 

2023-11-22T15:58:08+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top