Δύο διαδοχικές επιθέσεις με drone από την Τουρκία στην περιοχή Binarê Qendîl στο βόρειο Ιράκ είχαν ως αποτέλεσμα θύματα.

 

Η Τουρκία βομβάρδισε την κοινότητα Binarê Qendîl στην περιοχή του Ιρακινου Κουρδιστάν το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, το χωριό Bokrîskan επλήγη από δύο διαδοχικές επιθέσεις drone.

Ο αντιδήμαρχος του Binarê Qendîl, Serwîn Celal, δήλωσε στο RojNews: “Ένα μη επανδρωμένο ένοπλο drone του τουρκικού κράτους βομβάρδισε το χωριό Bokrîstan δύο φορές στη σειρά σήμερα. Μία γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά στην επίθεση και νοσηλεύτηκε. Υπήρξαν επίσης μεγάλες υλικές ζημιές απο τον βομβαρδισμό».

Το RojNews ανέφερε περαιτέρω ότι ο Mirza Ibrahim και ο Estî Muhammed μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ranya. Ο Estî Muhammed δεν κατάφερε να σωθεί και υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα. Ο Mirza Ibrahim εξακολουθεί να λαμβάνει θεραπεία στη Ranya.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, το δημαρχείο του Binarê Qendîl βομβαρδίστηκε από τουρκικό μαχητικό drone. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ένα φορτηγό χτυπήθηκε μπροστά από το κτίριο. Από τον βομβαρδισμό προκλήθηκε φωτιά, η οποία προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές. Υπάρχουν συνολικά 63 μικρότερα και μεγαλύτερα χωριά στην πόλη που υφίστανται επανειλημμένα τουρκικές επιθέσεις. Σύμφωνα με έκθεση της τοπικής κυβέρνησης, τουλάχιστον 25 άμαχοι σκοτώθηκαν σε τέτοιες επιθέσεις μεταξύ 2007 και 2021 και δεκάδες τραυματίστηκαν. Η πιο πολύνεκρη επίθεση του τουρκικού κράτους στο Binarê Qendîl μέχρι στιγμής ήταν η σφαγή του Zergelê τον Αύγουστο του 2015. Μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το χωριό σε τρία κύματα επιθέσεων, σκοτώνοντας οκτώ άτομα από τον άμαχο πληθυσμό και αλλα 15 άτομα τραυματίστηκαν, μερικοί από αυτούς σοβαρά.

2023-09-27T15:58:15+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top