Η δικηγόρος του Stêrk TV, ενός από τα κουρδικά τηλεοπτικά κανάλια που δέχθηκε αστυνομική επιδρομή στο Denderleeuw του Βελγίου, δήλωσε ότι επρόκειτο για «σκοτεινή επιδρομή».

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μπροστά στα τηλεοπτικά στούντιο Stêrk TV και Medya Haber, η δικηγόρος Fien Schreurs είπε ότι αυτές οι επιδρομές είναι «ακόμα σκοτεινές και αποτελούν αίνιγμα».

Η δικηγόρος Fien Schreurs διερωτήθηκε “γιατί μια τέτοια επιδρομή πραγματοποιήθηκε με τόσο άσχημο τρόπο”.

Δηλώνοντας ότι δεν έχουν καταλάβει ακόμη γιατί έγινε η επίθεση, η  δικηγόρος είπε ότι θα ερευνήσουν και θα ενημερώσουν.

Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στις εγκαταστάσεις των  Sterk, Roj και Hevron στο Denderleeuw του Βελγίου γύρω στη 1:30 π.μ. στις 23 Απριλίου.

«Η έφοδος εναντίον κουρδικών τηλεοπτικών σταθμών, που διεξήχθη από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία του Βελγίου, έγινε χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση στους δικηγόρους και στελέχη της εταιρείας μας. Αργά το βράδυ, όταν κανείς δεν ήταν στο κτίριο, η αστυνομία μπήκε βίαια στα γραφεία, καταστρέφοντας εργαλεία εκπομπής και υλικό τύπου, κυρίως υπολογιστές. Καταδικάζουμε αυτή την παράνομη και αντιδημοκρατική επίθεση, η οποία στόχευσε τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης μας, που εκπροσωπούν τη φωνή του κουρδικού λαού. Η χρονική στιγμή της επιδρομής, που συμπίπτει με την Ημέρα Κουρδικής Δημοσιογραφίας και την 126η επέτειο των κουρδικών μέσων ενημέρωσης, είναι ιδιαίτερα σημαντική, σηματοδοτώντας μια συνέχιση των οργανωμένων επιθέσεων κατά του κουρδικού Τύπου – ιδιαίτερα από τη στιγμή που η τουρκική αστυνομία εισέβαλε σε σπίτια Κούρδων δημοσιογράφων στην Τουρκία. την ίδια ώρα», ανέφεραν οι υπάλληλοι του Sterk Tv και του Medya News  σε δήλωση τύπου σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση κατά του κουρδικού Τύπου.

2024-04-25T00:18:31+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top