Η Bruxelles Dévie κατήγγειλε τις επιδρομές της αστυνομίας που είχαν στόχο τους κουρδικούς τηλεοπτικούς σταθμούς με έδρα το Denderleeuw στις 23 Απριλίου, λέγοντας ότι ήταν μια από τις προσπάθειες ασφυξίας του κουρδικού κινήματος στην Ευρώπη.

Το ανεξάρτητο βελγικό μέσο Bruxelles Dévie εξέδωσε δήλωση καταδικάζοντας τις επιδρομές της βελγικής αστυνομίας στις εγκαταστάσεις των κουρδικών μέσων ενημέρωσης Stêrk TV και Medya Haber στο Denderleeuw, όχι μακριά από τις Βρυξέλλες. Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στις 23 Απριλίου.

Η δήλωση ανέφερε: «Οι επιδρομές, που πραγματοποιήθηκαν από τη βελγική ομοσπονδιακή αστυνομία, πραγματοποιούνται σε μια στιγμή που έχουν διαπραχθεί πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον μελών της κουρδικής κοινότητας από τότε που μια κουρδική οικογένεια στην επαρχία του Λιμπούργου δέχτηκε επίθεση στο σπίτι της στις 24 Μαρτίου. πραγματοποιώντας αυτές τις έρευνες, το βελγικό κράτος, όπως και οι Γάλλοι και Γερμανοί γείτονές του, δείχνει την πρόθεσή του να καταστείλει το κουρδικό κίνημα».

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Η έρευνα έγινε τα μεσάνυχτα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση δικηγόρων ή εκπροσώπων των στοχευόμενων εταιρειών και ως εκ τούτου πραγματοποιήθηκε σε εντελώς παράνομο πλαίσιο. Επιπλέον, με πολύ συμβολικό τρόπο, οι εφόδοι έγιναν κατά τη διάρκεια της διεθνούς ημέρας των κουρδικών μέσων ενημέρωσης που αγωνίζονται για την ελευθερία τους όπου κι αν καταπιέζεται ο κουρδικός λαός».

Υπογραμμίζοντας ότι «σύμφωνα με διάφορες εφημερίδες, οι επιδρομές της βελγικής αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν κατόπιν αιτήματος του γαλλικού κράτους», Η Bruxelles Dévie πρόσθεσε ότι «η Γαλλία, σε πλήρη συνενοχή με το τουρκικό κράτος, απέλασε πρόσφατα τρεις Κούρδους ακτιβιστές στην Τουρκία. Την ίδια στιγμή με αυτήν την αστυνομική επιδρομή στο Βέλγιο, 9 άτομα κουρδικής καταγωγής συνελήφθησαν στο Île-de-France».

Η δήλωση ανέφερε: “Θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε την υποστήριξή μας στον κουρδικό Τύπο που αγωνίζεται για την ελευθερία ενός καταπιεσμένου λαού και για τη διάδοση μιας γλώσσας και πολιτισμού που είναι δικός του. Οι επιδρομές ήταν μια από τις προσπάθειες να πνίξουν τα Κουρδικά κινήματα στην Ευρώπη».

 

2024-05-04T01:36:58+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top