Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η βελγική αστυνομία εισέβαλε στα στούντιο του Stêrk TV και του Medya Haber TV στο Denderleeuw κοντά στις Βρυξέλλες. Οι Κούρδοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς κυριολεκτικά σαμποτάρονταν με το κόψιμο των καλωδίων και την κατάσχεση της τεχνολογίας.

 

Ο συγχρονισμός δεν θα μπορούσε να είναι πιο ενδεικτικός. Παράλληλα με την έναρξη της νέας τουρκικής εισβολής στην περιοχή της Μετίνα και το ταξίδι του ηγέτη του τουρκικού καθεστώτος Ερντογάν στο Νότιο Κουρδιστάν και το Ιράκ, το βελγικό κράτος χτυπά τα κουρδικά μέσα ενημέρωσης.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική απορρήτου & συμμόρφωση GDPR.
I Accept

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η αστυνομία εισέβαλε στα στούντιο του Stêrk TV και του Medya Haber TV στο Denderleeuw κοντά στις Βρυξέλλες. Τα στούντιο ήταν περικυκλωμένα και απαγορεύτηκε η είσοδος των εργαζομένων στο κτίριο. Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο χώρο μεταξύ 02:00 και 06:00. Τα κανάλια κυριολεκτικά σαμποτάρονταν. Η αστυνομία κατέσχεσε υπολογιστές και τεχνικό εξοπλισμό και κατέστρεψε πολλά άλλα τεχνικά συστήματα. Προφανώς. για να αποφευχθούν περαιτέρω μεταδόσεις, κόπηκαν τα καλώδια.

Η πόρτα της αίθουσας από την οποία διανέμονται οι εκπομπές έσπασε και ο εξοπλισμός μέσα καταστράφηκε. Στους φύλακεςί ασφαλείας του τηλεοπτικού σταθμού πέρασαν χειροπέδες και αναγκάστηκαν να ξαπλώσουν στο έδαφος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές επιθέσεις έχουν σημειωθεί ξανά και ξανά. Μετά από τέσσερις ώρες η αστυνομία έφυγε ξανά.

Κουρδικά ΜΜΕ: «Στους δρόμους ενάντια στις επιθέσεις στον Τύπο»

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί αντέδρασαν άμεσα στις επιθέσεις και δήλωσαν: «Καλούμε το κοινό να πάει στα σημεία των επιδρομών και να σταματήσει αυτή την παράνομη ενέργεια». Τα μέσα ενημέρωσης έθεσαν την επιδρομή στο πλαίσιο μιας ευρείας αντικουρδικής επιχείρησης εξόντωσης και δήλωσαν από κοινού: «Οι επισκέψεις Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων στις ΗΠΑ, το Ιράκ και το Ιράν, οι συμφωνίες με το KDP του Νοτίου Κούρδου και η επίσκεψη Τούρκων Ο Πρόεδρος Ερντογάν στο Ιράκ και την οικογένεια Μπαρζανί είναι οι πιο πρόσφατες απόπειρες για την υλοποίηση αυτής της έννοιας του αφανισμού. Η επίθεση εισβολής στη Μετίνα αντιπροσωπεύει τη στρατιωτική διάσταση αυτής της επιχείρησης εξόντωσης.

2024-04-25T00:08:14+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top