Ο Πρόεδρος του Συνδικαλιστικού Συμβουλίου της Σκωτίας Μάικ Αρνοτ κάλεσε τους ηγέτες σε όλο τον κόσμο να υποστηρίξουν συλλογικά την απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και να συνεργαστούν ενεργά με την Τουρκία για την επιδίωξη μιας δίκαιης διευθέτησης του κουρδικού ζητήματος.

Ο Πρόεδρος του Σκωτικού Συνδικαλιστικού Συμβουλίου (STUC), Mike Arnot, εξέφρασε την ισχυρή υποστήριξή του στη συνεχιζόμενη διεθνή εκστρατεία « Ελευθερία για τον Οτσαλάν, μια πολιτική λύση για το Κουρδικό ζήτημα ».

 

Πρωταρχικός στόχος της εκστρατείας είναι η απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του φυλακισμένου ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), ως ένα κρίσιμο βήμα προς την έναρξη μιας ανανεωμένης ειρηνευτικής διαδικασίας στην Τουρκία και στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στον Erem Kansoy του τηλεοπτικού σταθμού Medya Haber, ο Arnot τόνισε τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει ο Οτσαλάν ως ηγέτης του κουρδικού λαού και τη σημασία της ελευθερίας του στην εκπροσώπηση των συμφερόντων του παγκοσμίως.

«Το θέμα της απελευθέρωσης του Οτσαλάν είναι ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο γιατί είναι μια παγκόσμια προσωπικότητα και η υπόθεση του κουρδικού λαού και η διευθέτηση των ζητημάτων που έχει ο κουρδικός λαός είναι παγκόσμια ζητήματα», είπε.

Ο Arnot υποστήριξε περαιτέρω ότι η εμπλοκή του Οτσαλάν είναι απαραίτητη για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή, υποστηρίζοντας ότι «αν θέλετε διευθέτηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, χρειάζεστε άτομα όπως ο Abdullah Öcalan να έχουν συνεισφορά σε αυτό ως μέρος αυτής της ευρύτερης διευθέτησης».

Κάλεσε τις παγκόσμιες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, να αναγνωρίσουν τη σημασία του Οτσαλάν και να θεωρήσουν τις ιδέες του για δημοκρατικό συνομοσπονδισμό ως πιθανές λύσεις για τις προκλήσεις της περιοχής.

Ο Αρνό επέκρινε τη σιωπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την παρατεταμένη ανεπιφύλακτη κράτηση του Οτσαλάν , η οποία συνεχίζεται εδώ και δυόμισι χρόνια.

Προέτρεψε τους Ευρωπαίους ηγέτες και τα Ηνωμένα Έθνη να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία, χρησιμοποιώντας πολιτικά και οικονομικά μέσα, για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση του Οτσαλάν και να διευκολύνουν ουσιαστικές συζητήσεις για μια δίκαιη διευθέτηση Κουρδικό ζήτημα.