Η Αυστρία απέλασε πληρωμένο Τούρκο δολοφόνο

Η Αυστρία απέλασε πληρωμένο Τούρκο δολοφόνο

Η Αυστρία απέλασε πληρωμένο Τούρκο δολοφόνο

Πηγές αναφέρουν ότι ο τούρκος πράκτορας μίλησε με τις αυστριακές υπηρεσίες πληροφοριών και παραδέχτηκε ότι του είχε ανατεθεί να δολοφονήσει τρία άτομα που επέκριναν τις πολιτικές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Αυστρία απέλασε έναν Ιταλό πολίτη τουρκικής καταγωγής, ο οποίος ομολόγησε ότι προσλήφθηκε από την Άγκυρα για να διαπράξει δολοφονίες.

Όπως αναφέρεται, ο τούρκος πράκτορας, στον οποίο ανατέθηκε από το τουρκικό κράτος να δολοφονήσει μέλη της αντιπολίτευσης, απελάθηκε από την Αυστρία ενώ η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει στις 4 Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, η δικηγόρος του, Veronika Ujvarosi, είπε, "Οι αρχές τον θεώρησαν απειλή για τη δημόσια ασφάλεια και για τον λόγο αυτόν τον μετέφεραν στα ιταλικά σύνορα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα".

Ο ίδιος ο Feyyaz Öztürk, 53 ετών, μίλησε στις αυστριακές υπηρεσίες πληροφοριών και παραδέχτηκε ότι του είχε ανατεθεί να δολοφονήσει τρία άτομα που επέκριναν τις πολιτικές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αυστρία.

Η Berivan Aslan, δημοτική σύμβουλος της πόλης της Βιέννης, είπε σε δήλωσή της τον Οκτώβριο, ότι ήταν μία από τους στόχους του πληρωμένου δολοφόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Τούρκος πράκτορας παραδέχτηκε ότι είχε δώσει στην τουρκική δικαιοσύνη ψευδείς καταθέσεις που οδήγησαν στην άδικη καταδίκη ενός αξιωματούχου του Αμερικανικού Προξενείου στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούνιο.

Η αυστριακή εισαγγελία διεξήγαγε έρευνα τον Σεπτέμβριο και κατηγόρησε τον Öztürk για «κατασκοπία για λογαριασμό ξένης χώρας». Ο Öztürk αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως δύο ετών.

Αναφέρεται ότι οι αυστριακές αρχές αποφάσισαν να απελάσουν τον Öztürk προκειμένου να τον εμποδίσουν να κυκλοφορεί ελεύθερα στη χώρα, καθώς θεωρήθηκε δημόσιος κίνδυνος.

"Ο πελάτης μου είναι σε καλή κατάσταση και επιθυμεί να επιστρέψει στην Αυστρία για τη δίκη", δήλωσε η δικηγόρος του, Ujvarosi. Η δικηγόρος ζήτησε την προσωρινή άρση της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, έτσι ώστε ο πελάτης να μπορέσει να παραστεί στην ακρόαση.

Εντωμεταξύ, η Berivan Aslan δήλωσε ότι εξακολουθεί να βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία.