47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 55 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των τελευταίων τουρκικών επιθέσεων στη βορειοανατολική Συρία από τις 4 έως τις 10 Οκτωβρίου 2023.

Η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) ετοίμασε φάκελο για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι τουρκικές κρατικές δυνάμεις κατά το τελευταίο κύμα επιθέσεων κατά της Βορειοανατολικής Συρίας από τις 4 έως τις 10 Οκτωβρίου 2023.

Ο φάκελος, ο οποίος περιέχει επίσης εικόνες , καταγγέλλει την τουρκική επιθετικότητα σε εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης, ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στην περιοχή.

Αντίστοιχα, το τουρκικό κράτος πραγματοποίησε 304 αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις σε 224 τοποθεσίες, οι οποίες περιελάμβαναν 211 επιθέσεις με πυροβολικό και βαρύ οπλισμό και 83 επιθέσεις με drones και μαχητικά αεροσκάφη.

Οι επιθέσεις στράφηκαν εναντίον εγκαταστάσεων/πεδίων φυσικού αερίου και πετρελαίου, εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής, σταθμών ύδρευσης, κέντρων υγείας, καθώς και γύρω από τα στρατόπεδα Washukani και Roj, και δεκάδες χωριά, προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές.

Ο φάκελος αποκαλύπτει ότι 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων 5 από το Κομπάνι, και άλλοι 55 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των επιθέσεων. Οι υλικές ζημιές στις υποδομές στην περιοχή υπολογίζονται στα 56 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων της AANES, ο φάκελος υποβλήθηκε στις ακόλουθες διεθνείς αρχές και φορείς μέσω e-mail:

Γραφείο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για ανθρωπιστικές υποθέσεις και ο συντονιστής έκτακτης βοήθειας, Μάρτιν Γκρίφιθς

Γραφείο του Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία, Geir Pedersen

Αμερικανοί, Βρετανοί, Γάλλοι, Γερμανοί, Σουηδοί, Φινλανδοί, Ολλανδοί και Έλληνες εκπρόσωποι στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Η Διεθνής Επιτροπή Έρευνας στα Ηνωμένα Έθνη

Υπουργείο Εξωτερικών της Ελβετίας

Η ελβετική οργάνωση CITEM

Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο της Γενεύης 

Διεθνής Αμνηστία

Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης

Τα Υπουργεία Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Βελγίου και της Ολλανδίας

Ευρωπαίοι και Βέλγοι βουλευτές

Πολιτικά πρόσωπα και κόμματα στο Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο

Ιδρύματα της κοινωνίας των πολιτών και τοπικοί και διεθνείς οργανισμοί στο Βέλγιο

Το Γραφείο του Αυστριακού Πρωθυπουργού, οι Πρόεδροι και μέλη του Αυστριακού και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρχηγοί κομμάτων

Υπουργείο Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διεθνείς οργανισμοί και τα γραφεία τους, μέσα ενημέρωσης, κέντρα μελέτης, ανθρωπιστικές οργανώσεις και οργανώσεις αρωγής στην Αυστρία

2023-10-24T22:52:11+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top