Η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας καλεί για άμεση επέμβαση κατά των επιθέσεων της Τουρκίας στον άμαχο πληθυσμό στη βόρεια Συρία, οι οποίες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) ζήτησε διεθνή επέμβαση κατά των επιθέσεων της Τουρκίας στον άμαχο πληθυσμό κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. «Οι επιθέσεις του τουρκικού κράτους πρέπει να σταματήσουν και οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία αθώων πολιτών πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη ως εγκληματίες πολέμου σύμφωνα με τα διεθνή νομικά πρότυπα», ανέφερε η AANES σε ανακοίνωσή της για το τρέχον κύμα επιθέσεων από την Τουρκία.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, τρεις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε διάφορες επιθέσεις με drone στη βόρεια Συρία από την Τετάρτη και τουλάχιστον άλλοι οκτώ έχουν τραυματιστεί, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά. Σήμερα, το τουρκικό κράτος πραγματοποίησε περαιτέρω επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μανμπίτζ και το Κομπάνι. Ένας κάτοικος τραυματίστηκε στην επίθεση σε χωριό κοντά στο Manbij και ένας εργάτης σε έναν ελαιώνα τραυματίστηκε ελαφρά. Στην πόλη Sirîn στα νότια του Κομπάνι, ένα γκαράζ βομβαρδίστηκε.

Η AANES επεσήμανε ότι το τουρκικό κύμα επιθέσεων συνεχίζεται από τις 4 Οκτωβρίου. Το ογδόντα τοις εκατό της υποδομής στη βόρεια και ανατολική Συρία καταστράφηκε στους εκτεταμένους βομβαρδισμούς μεταξύ 4 και 10 Οκτωβρίου. Από τις 22 Νοεμβρίου, τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη βομβαρδίζουν τον άμαχο πληθυσμό. Η AANES δήλωσε ότι η κυβέρνηση του AKP χρησιμοποιεί τις επιθέσεις στην αυτόνομη περιοχή για να αποσπάσει την προσοχή από τα προβλήματα στο εσωτερικό. Για το σκοπό αυτό, είπε η AANES, η Τουρκία επινοεί ψευδείς δικαιολογίες για να εξαπατήσει το κοινό. Οι επιθέσεις σε αμάχους είναι εγκλήματα πολέμου που δεν δικαιολογούνται με τίποτα, τόνισε η AANES.

Παρατηρώντας ότι ο αγώνας κατά του ISIS παρεμποδίζεται επίσης σοβαρά, η AANES πρόσθεσε: “Το τουρκικό κράτος προκαλεί χάος και τρόμο στην περιοχή. Οι επιθέσεις οδηγούν σε ακραία επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης. Απαιτούμε μια σαφή θέση από όλους τους παράγοντες. Καλούμε τον λαό μας να σταθεί ενωμένος.Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση».

2023-11-26T14:21:55+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top