Η Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας καταδίκασε το κύμα επιθέσεων από την Τουρκία το βράδυ του Σαββάτου και κάλεσε τις διεθνείς ανθρωπιστικές και νομικές οργανώσεις να εκπληρώσουν τις ευθύνες τους.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, η τουρκική αεροπορία επιτέθηκε σε τμήματα του καντονιού Τζιζιρέ στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας. Ο βομβαρδισμός σημαντικής ενεργειακής υποδομής προκάλεσε την κατάρρευση της παροχής ρεύματος σε πολλά σημεία στο Dêrik, στο Tirbespiyê και στο Çilaxa.

Η Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) εξέδωσε δήλωση καταδικάζοντας το κύμα επιθέσεων από την Τουρκία το βράδυ του Σαββάτου και επέκρινε το γεγονός ότι οι συνεχιζόμενες πολεμικές πράξεις στην περιοχή παραμένουν χωρίς συνέπειες για το τουρκικό κράτος.

Η Αυτόνομη Διοίκηση αντέδρασε στη σιωπή των διεθνών και περιφερειακών δυνάμεων απέναντι στις ολοένα και πιο συνεχιζόμενες επιθέσεις του κατοχικού τουρκικού κράτους και είπε: «Το τουρκικό κράτος πραγματοποιεί διαδοχικές σφαγές κατά των περιοχών μας και θέλει να επεκτείνει την περιοχή κατοχής του. Το τουρκικό κράτος έβαλε στο στόχαστρο μεγάλη αριθμός πρατηρίων καυσίμων, στρατηγικών κτιρίων και κτιρίων υπηρεσιών στις περιοχές Tirbespiyê και Dêrik χθες.”

«Η στόχευση της περιοχής με αυτές τις επιθέσεις είναι συμπληρωματική με τις επιθέσεις του παρελθόντος και ο κύριος στόχος είναι η δημιουργία αστάθειας και σύγκρουσης στην περιοχή. Παρέχει επίσης υποστήριξη σε τρομοκρατικές ομάδες, ιδιαίτερα στο Ισλαμικό Κράτος, για να οργανωθούν και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις», είπε.

Η Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση επεσήμανε ότι, «Όχι μόνο η περιοχή επηρεάζεται από τις αρνητικές επιπτώσεις αυτών των επιθέσεων, αλλά όλες οι περιοχές επηρεάζονται. Είναι μέρος των επιθέσεων που επιδιώκουν μια γενοκτονία αυτού του λαού και ολόκληρου του συριακού λαού. , εμποδίζει τις αντιτρομοκρατικές πρωτοβουλίες και βαθαίνει την κρίση προς κάθε κατεύθυνση».

Η Αυτόνομη Διοίκηση κάλεσε όλες τις δυνάμεις που έχουν ρόλο στη σταθεροποίηση της κατάστασης και στη μάχη κατά του ISIS να λάβουν θέση έναντι των επιθέσεων εισβολής, προτρέποντας τις διεθνείς ανθρωπιστικές και νομικές οργανώσεις να εκπληρώσουν τις ευθύνες τους.

2023-12-25T03:12:09+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top