Στις ενέργειες του HRE κατά του κατοχικού τουρκικού στρατού και συμμαχικών συμμοριών τον Μάιο σκοτώθηκαν 2 στρατιώτες και 4 μισθοφόροι και καταστράφηκε 1 άρμα μάχης.

Οι Απελευθερωτικές Δυνάμεις του Αφρίν (HRE) ανακοίνωσαν τον ισολογισμό των ενεργειών που πραγματοποίησαν κατά του τουρκικού στρατού κατοχής και των συνδεδεμένων με αυτήν μισθοφόρων κατά τον μήνα Μάιο.

Η δήλωση του HRE το Σάββατο περιλαμβάνει τα εξής:

«Από την ημέρα που κατέλαβαν το Αφρίν, το κατοχικό τουρκικό κράτος και οι ομάδες συμμοριών τζιχαντιστών υπό τον έλεγχό του επιτίθενται στο λαό μας χρησιμοποιώντας κάθε είδους βρώμικους τρόπους και μεθόδους στο πλαίσιο των πολιτικών σφαγής και γενοκτονίας. Από σφαγές έως συλλήψεις, εκβιασμούς, κατασχέσεις της περιουσίας των πολιτών, του βιασμού, της δημογραφικής αλλαγής, επιτίθενται συνεχώς στο λαό μας, εκατοντάδες χιλιάδες από τους οποίους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι κατακτητές συνεχίζουν να διαπράττουν τέτοια εγκλήματα μπροστά στα μάτια της παγκόσμιας κοινής γνώμης παραμένοντας σιωπηλοί για το τι συμβαίνει.

Το κατοχικό τουρκικό κράτος και οι συμμορίες του, που δεν περιορίζουν τις επιθέσεις τους μόνο στο Αφρίν, στοχεύουν επίσης τους ανθρώπους μας που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Αφρίν και ζουν σήμερα στο Χαλέπι, τη Σέχμπα και τις αγροτικές περιοχές του Αφρίν. Ο λαός μας που ζει στη δική του γη και στην ιδιοκτησία του δέχεται επίθεση από αναγνωριστικά αεροσκάφη, drones αυτοκτονίας, οβίδες, τανκς και όλμους. Τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί οι εχθρικές επιθέσεις κατά των περιοχών που κατοικεί ο λαός μας. Δεκάδες άνθρωποι μας, ανάμεσά τους παιδιά και γυναίκες, μαρτύρησαν, ιδίως ως αποτέλεσμα αεροπορικών επιδρομών. Ως αμυντική δύναμη του λαού μας, δεν μένουμε σιωπηλοί απέναντι στις επιθέσεις και πραγματοποιούμε τις ενέργειες εκδίκησης και αντεκδίκησης».

Η HRE ανακοίνωσε τον ισολογισμό των δράσεων που πραγματοποίησαν τον Μάιο:

«Στις 2 Μαΐου, μια ειδική ενέργεια που διεξήχθη από τις δυνάμεις μας άφησε νεκρούς 2 μισθοφόρους και έναν άλλο τραυματία μεταξύ των χωριών Kîmarê και Beradê. Την ίδια μέρα, οι δυνάμεις μας ξεκίνησαν ειδική επιχείρηση κατά της κατοχικής τουρκικής στρατιωτικής βάσης στο Azaz περιοχή και τραυματίστηκαν 2 στρατιώτες.

Στις 3 Μαΐου, οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν δράση με ελεύθερο σκοπευτή στην περιοχή Marê και σκοτώθηκε ένας μισθοφόρος του τουρκικού κράτους κατοχής.

Στις 4 Μαΐου, οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν ειδική επιχείρηση στην περιοχή Şêrewa, καταστρέφοντας ένα τανκ και τραυματίζοντας δύο μισθοφόρους.

Στις 5 Μαΐου, οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν ειδική επιχείρηση στην περιοχή Μπαμπ και σκότωσαν 2 στρατιώτες του κατοχικού τουρκικού κράτους.

Στις 6 Μαΐου, οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν μια  ενέργεια στην περιοχή Azaz και ένας μισθοφόρος σκοτώθηκε.

Από τις ενέργειες αυτές σκοτώθηκαν 2 στρατιώτες και 4 μισθοφόροι του κατοχικού τουρκικού στρατού, ενώ τραυματίστηκαν 2 στρατιώτες και 3 μισθοφόροι».

2024-07-01T01:57:49+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top