Το HPG κατηγορεί το τουρκικό κράτος ότι συγκαλύπτει πολύ σοβαρές απώλειες που υπέστησαν οι δυνάμεις του στις αντάρτικες περιοχές στην περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ.

Στις 26 Νοεμβρίου, οι αντάρτες πραγματοποίησαν μια επαναστατική επιχείρηση με το όνομα της πεσμένης διοικητής των ανταρτών Leyla Sorxwîn εναντίον των τουρκικών στρατευμάτων στην περιοχή αντίστασης Girê Çarçel στην περιοχή Metina των ανταρτικών Ζωνών Medya στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ). 18 μέλη του τουρκικού στρατού σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της δράσης, κατά την οποία οι αντάρτες χτύπησαν τους κατακτητές από πέντε πλευρές ταυτόχρονα. Οι αντάρτες εισχώρησαν αρχικά στο στρατόπεδο των στρατιωτών. Η δράση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δώδεκα κατακτητών. Τα στρατεύματα ενίσχυσης που κινούνταν προς τα πάνω έγιναν επίσης στόχοι των ανταρτικών μονάδων και έξι από αυτούς πιάστηκαν σε θανατηφόρα ενέδρα. Οι αντάρτες κατέσχεσαν επίσης διάφορα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό από τις δυνάμεις κατοχής που σκοτώθηκαν. Εκτός από ένα πολυβόλο BKC και έναν εκτοξευτήρα χειροβομβίδων, οι αντάρτες κατέσχεσαν επίσης πολλά τουφέκια πεζικού, πυρομαχικά, ένα δορυφορικό τηλέφωνο καθώς και πολλά κινητά τηλέφωνα, συσκευές νυχτερινής όρασης, μαχαίρια, σακίδια πλάτης και έναν ανιχνευτή.

Σε σχέση με την αντάρτικη επιχείρηση στη Μετίνα, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ανέφεραν το θάνατο μόνο τριών στρατιωτών, του Necdet Çalış, του Emrah Gündüz και του Fevzi Kızıltaş.

Το Γραφείο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί το τουρκικό κράτος ότι συγκαλύπτει τις πολύ σοβαρές απώλειες που υπέστησαν οι δυνάμεις του στο μέτωπο του πολέμου.

«Είναι ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο ότι ο τουρκικός στρατός και τα μέσα ειδικού πολέμου αποκρύπτουν τις πραγματικές απώλειες που υπέστησαν και χρησιμοποιούν ψευδείς αναφορές για να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι ο στρατός είναι επιτυχημένος στον αγώνα κατά των ανταρτών προκειμένου να επηρεάσει την κοινή γνώμη υπέρ της κρατικής πολιτικής. Ωστόσο, ο λαός της Τουρκίας και ολόκληρη η κοινή γνώμη πρέπει να γνωρίζει ότι το κράτος κρύβεται πίσω από ψέματα, δεν διεκδικεί καν τα πτώματα των σκοτωμένων στρατιωτών που βρίσκονται σε περιοχές υπό τον έλεγχό μας και των οποίων την ταυτότητα έχουμε προηγουμένως αποκαλύψει στο κοινό. », ανέφερε η ανακοίνωση του HPG την Τρίτη.

Το HPG ανέφερε ότι, εκτός από τους Necdet Çalış, Emrah Gündüz και Fevzi Kızıltaş, δύο στρατιωτικοί που ονομάζονταν Yasin Kayul και Ismail Yılmaz ήταν μεταξύ των νεκρών στην επιχείρηση των ανταρτών στη Metîna. Το HPG δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός υπέστη ισχυρό πλήγμα ως αποτέλεσμα της επιχείρησης, η οποία διεξήχθη με τη μορφή πολυμέτωπης επίθεσης στην περιοχή αντίστασης Girê Çarçel.

Το HPG ανέφερε επίσης περαιτέρω αντάρτικες ενέργειες κατά των τουρκικών δυνάμεων κατοχής στις 26-27 Νοεμβρίου. Στο δυτικό μέτωπο της περιοχής Zap, αντάρτες κατέρριψαν ένα drone φορτωμένο με εκρηκτικά κατά τη διάρκεια επίθεσης στο Girê FM.

Στο Girê Cûdî, αρκετές προσπάθειες των τουρκικών στρατευμάτων να προχωρήσουν σταμάτησαν από πυρά πυροβολικού και ένας στρατιώτης σκοτώθηκε από έναν ελεύθερο σκοπευτή από το YJA Star. Άλλοι δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέργειες ελεύθερου σκοπευτή στο Girê Amêdiyê Στην περιοχή Xakurke, οι αντάρτες στόχευσαν μια στρατιωτική θέση στην περιοχή Girê Şehîd Heqî και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν. Στη Μετίνα, οι αντάρτες του YJA Star χτύπησαν με βαριά όπλα τα τουρκικά στρατεύματα που κινούνταν γύρω από το Girê Ortê.

Σχετικά με τις πιο πρόσφατες επιθέσεις του τουρκικού στρατού σε αντάρτικες περιοχές, το HPG δήλωσε ότι οι θέσεις των ανταρτών στο Girê Çarçel στη Metîna βομβαρδίστηκαν μία φορά από  drones στις 26 Νοεμβρίου. Επιπλέον, το HPG κατέγραψε τέσσερις αεροπορικές επιδρομές από μαχητικά αεροσκάφη την ίδια ημέρα, οι οποίες κατευθύνθηκαν εναντίον του Girê Bahar στο Zap και των γύρω περιοχών των χωριών Şêlazê, Golka και Dergelê στη Metîna. Ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε επίσης επιθέσεις με πυροβολικό και άρματα μάχης σε διάφορες περιοχές στις περιοχές Zap, Şehîd Delîl δυτικο Zap, Metîna και Xakurkê.

2023-11-30T00:48:25+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top