Ο τουρκικός στρατός έχει εντείνει τις επιθέσεις του εναντίον των περιοχών που ελέγχονται από αντάρτες στο βόρειο Ιράκ, ανέφερε την Παρασκευή το HPG.

Το Γραφείο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) ανακοίνωσε ότι ο τουρκικός στρατός  ξεκίνησε νέα επιχείρηση στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του HPG την Παρασκευή, η επιχείρηση στρέφεται κατά των περιοχών από τις οποίες υποχώρησαν τα τουρκικά στρατεύματα αφού υπέστησαν μεγάλες απώλειες  από τους αντάρτες τον χειμώνα.

Το HPG δήλωσε ότι εξαπέλυσαν  επιθέσεις εναντίον της περιοχής  Kurojahro στο Zap στις 14 Ιουλίου και της περιοχής  Girê Ortê στη Metina στις 19 Ιουλίου «με ανοιχτή υποστήριξη και συνεργασία του KDP».

Τους έντονους αεροπορικούς βομβαρδισμούς τη νύχτα της 20ης Ιουλίου ακολούθησε επίθεση εισβολής στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdî στην περιοχή Şehîd Delîl ατο δυτικο Zap στις 21 Ιουλίου.

«Οι επιθέσεις του τουρκικού στρατού  με προηγμένη πολεμική τεχνολογία και υποστήριξη από συνεργάτες, αντιμετωπίστηκαν με την αποτελεσματική απάντηση των δυνάμεών μας, οι οποίες προκάλεσαν βαριά πλήγματα στον Τουρκικό στρατό. Οι ενέργειες των δυνάμεών μας και οι επιθέσεις από τις δυνάμεις εισβολής συνεχίζονται», ανέφερε το HPG.

2023-07-21T15:36:26+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top