“Η επιχείρηση εισβολής που ξεκίνησε στις 16 Απριλίου εναντίον της περιοχής Metîna επεκτάθηκε με την υποστήριξη του KDP και εισήλθε σε μια νέα φάση”, ανέφερε το HPG.

Το τουρκικό κράτος εξαπέλυσε κατοχική επιχείρηση κατά της περιοχής Μετίνα στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) το βράδυ της 16ης Απριλίου.

Σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, το Γραφείο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) έδωσε πληροφορίες για τις τελευταίες εξελίξεις επί τόπου.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο τουρκικός στρατός κατοχής προχώρησε από τη γραμμή Girê Çarçel προς το Girê Şehîd Dilbirîn στη συνεχιζόμενη επιχείρηση εισβολής του. Στις 26 Απριλίου, από τις 20:00 έως τις 23:00, η ​​Περιοχή Αντίστασης Γκόλκα βομβαρδίστηκε από επιθετικά ελικόπτερα. Στη συνέχεια, ελικόπτερα Sikorsky έριξαν στρατεύματα στο Girê Şehîd Ezda στην περιοχή αντίστασης Golka. Ταυτόχρονα, εκσκαφείς απεστάλησαν από το χωριό Qedişê που ελέγχεται από το KDP προς την Περιοχή Αντίστασης Golka. Ο κατοχικός τουρκικός στρατός, με την υποστήριξη του KDP, στοχεύει τόσο να εγκατασταθεί στην περιοχή όσο και να προχωρήσει στις πολεμικές σήραγγες αναπτύσσοντας εκσκαφείς και φτιάχνοντας δρόμους. Επί του παρόντος, οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού κατοχής σταθμεύουν στους λόφους Şehîd Hesen, Şehîd Sorxwîn, Şehîd Ezda και Şehîd Dilbirîn στην περιοχή αντίστασης Golka. Με αυτόν τον τρόπο, η επιχείρηση εισβολής που ξεκίνησε εναντίον της περιοχής Metîna στις 16 Απριλίου επεκτάθηκε με την υποστήριξη του KDP και εισήλθε σε μια νέα φάση».

Από την άλλη πλευρά, το HPG ανέφερε ότι οι ιρακινές δυνάμεις κατέλαβαν θέσεις στις περιοχές Girê Pirbila, Neqeba Shabanık και Şeranish στην περιοχή Heftanin στις 26 Απριλίου. Ταυτόχρονα, ο τουρκικός στρατός κατοχής ξεκίνησε δράση στις περιοχές Shahid Kendal και Keshan.

Στην περιοχή Shahid Delil West Zap, οι αντάρτες στόχευσαν με βαρέα όπλα τους Τούρκους εισβολείς στην περιοχή αντίστασης Girê Amediyê στις 27 Απριλίου και εκείνους στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdi στις 28 Απριλίου.

Σχετικά με τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του τουρκικού στρατού εναντίον περιοχών ανταρτών, το HPG είπε ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 12 πλήγματα στις 27 και 28 Απριλίου, με στόχο την περιοχή Μπερντεσόρ της περιοχής Χετσιουμράν,  Seré Metina, Besili, Baz, Dergel, Shelaze στην περιοχή Metina την περιοχή Gosîn στην περιοχή Khakurkê και την περιοχή αντίστασης Girê Bahar στην περιοχή Shahid Delil Western Zap.

Στις 27 και 28 Απριλίου, οι περιοχές αντίστασης Serê Metina, Şelaze, Dergele, Golka, Girê Çarçel στην περιοχή Metina βομβαρδίστηκαν από επιθετικά ελικόπτερα.

2024-04-30T01:44:57+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top