Οι αντάρτες συνεχίζουν να αντιστέκονται στην τουρκική εισβολή στο νότιο Κουρδιστάν.

Το Γραφείο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) ανέφερε ότι οι αντάρτες συνεχίζουν να προβάλλουν μαζική αντίσταση κατά  του τουρκικού στρατού στην περιοχή Zap των ανταρτικών ζωνών Medya στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του HPG την Τετάρτη, οι αντάρτες συνέχισαν τις ενέργειές τους κατά των τουρκικών στρατευμάτων στην περιοχή Şehîd Delîl Δυτικό Ζαπ.

Αναλυτικά οι τελευταίες ενέργειες των ανταρτών που πραγματοποιήθηκαν στις 25 Ιουλίου έχουν ως εξής:

Αντάρτες από το YJA Star (Ελεύθερες Γυναικείες Στρατιές) χτύπησαν τις δυνάμεις κατοχής που κινούνταν στην περιοχή αντίστασης Gire Cudi στις 09:30.

Οι τουρκικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να πάρουν θεση στην περιοχή αντίστασης Gire Cudi χτυπήθηκαν από τους αντάρτες στις 10:40.

Οι δυνάμεις κατοχής που κινούνταν στην περιοχή αντίστασης Gire Cudi χτυπήθηκαν από αντάρτες του YJA Star στις 12:40.

Από τις 17:40 έως τις 18:15, οι αντάρτες του YJA Star πραγματοποίησαν τρεις ενέργειες εναντίον των δυνάμεων  που προσπαθούσαν να πάρουν θεση στην περιοχή αντίστασης Gire Cudi.

Στις 19:15, ένας εκτοξευτής χειροβομβίδων των δυνάμεων κατοχής στην περιοχή αντίστασης Gire Cudi χτυπήθηκε και καταστράφηκε από τους αντάρτες.

Εν μέσω έντονης δραστηριότητας ελικοπτέρων πάνω από την περιοχή αντίστασης Gire Cudi από τις 23:40 της 25ης Ιουλίου έως τη 01:40 της 26ης Ιουλίου, ένα ελικόπτερο Sikorsky στοχοποιήθηκε από κινητές μονάδες ανταρτών ενώ εκτελούσε αποστολή ρίψης στρατευμάτων στην περιοχή στις 00:30. Το ελικόπτερο υπέστη σοβαρές ζημιές και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την περιοχή χωρίς να ολοκληρώσει την αποστολή.

Το HPG ανέφερε επίσης συνεχείς επιθέσεις από τον τουρκικό στρατό. Αντίστοιχα, ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε 8 αεροπορικές επιδρομές στις περιοχές αντίστασης Gire Cudi, Gire Amediye και Gire Bahar στις 25 Ιουλίου.

Την ίδια μέρα, η περιοχή της αντίστασης Gire Orte βομβαρδίστηκε δύο φορές από drones καμικάζι. Από τον βομβαρδισμό προκλήθηκε φωτιά στο σημείο, η οποία συνεχίζει να μαίνεται.

Από την άλλη, οι περιοχές Zap, Metîna και Xakurke έγιναν στόχος δεκάδων επιθέσεων πυροβολικού.

2023-07-28T19:55:00+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top