Το HPG ανέφερε ότι δύο στρατιώτες του τουρκικού στρατού σκοτώθηκαν σε συντονισμένη δράση ανταρτών στην επαρχία Βαν στο Βόρειο Κουρδιστάν.

Το Κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) εξέδωσε ανακοίνωση που παρέχει πληροφορίες για τις τελευταίες ενέργειες των ανταρτών και τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού στο Κουρδιστάν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αντάρτες πραγματοποίησαν συντονισμένη ενέργεια εναντίον τουρκικής στρατιωτικής βάσης στην περιοχή Gundê Derê στην περιοχή Τσαλντιράν του Βαν στις 4 Νοεμβρίου. Οι αντάρτες επιχείρησαν με δύο ομάδες επίθεσης. Η πρώτη ομάδα χρησιμοποίησε τακτικές ελεύθερων σκοπευτών και σκότωσε δύο στρατιώτες, ενώ η δεύτερη ομάδα χρησιμοποίησε ημιαυτόματα όπλα και κατέστρεψε δύο θέσεις.

Το HPG ανέφερε επίσης επίθεση με βαριά όπλα από τους αντάρτες εναντίον των τουρκικών δυνάμεων κατοχής στην περιοχή αντίστασης Girê Amêdîyê στην περιοχή Zap του Νοτίου Κουρδιστάν στις 21 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν σήμερα οκτώ φορές τις περιοχές Sinînê, Kendakola, Goşînê, Girê Berbizina, Girê Rostê και Girê Şehîd Hawar στην περιοχή Xakurke στις Αμυντικές Ζώνες Medya.

2023-11-24T01:59:46+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top