Τουλάχιστον 18 μέλη των τουρκικών δυνάμεων κατοχής σκοτώθηκαν στην περιοχή Xakurke των Αμυντικών Ζωνών Medya όπου ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει τις περιοχές των ανταρτών χωρίς διακοπή.

Στην καθημερινή δήλωσή του για τον πόλεμο στο έδαφος του Κουρδιστάν, το Κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) ανέφερε ότι τουλάχιστον 18 στρατιώτες του τουρκικού στρατού σκοτώθηκαν στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αντάρτες χτύπησαν τις δυνάμεις κατοχής στις 15 Ιουνίου στην περιοχή Kolit στην περιοχή Xakurke. Η δράση και οι συγκρούσεις που ακολούθησαν οδήγησαν στο θάνατο 18 στρατιωτών, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτερου αξιωματικού.

Στον απόηχο της δράσης, οι αντάρτες μαχητές Seyit, Amara και Azad έχασαν τη ζωή τους, δήλωσε το HPG, προσθέτοντας ότι οι λεπτομέρειες της ταυτότητάς τους θα δημοσιοποιηθούν αργότερα.

Επισημαίνοντας τις συνεχείς επιθέσεις του τουρκικού αποικιακού κράτους κατά του κουρδικού λαού και των ανταρτών, το HPG δήλωσε ότι η δράση της 15ης Ιουνίου ήταν μια αποτελεσματική απάντηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του HPG, η τουρκική μονάδα προχωρούσε προς το Girê Şehîd Şahan όταν δέχθηκε ενέδρα από τους αντάρτες στις τέσσερις το πρωί και επιτέθηκε από δύο πλευρές. Η πρώτη ομάδα επίθεσης χρησιμοποίησε ελαφρά όπλα και χειροβομβίδες σε κοντινή απόσταση, ενώ η δεύτερη ομάδα χτύπησε με ελαφρά και ημιαυτόματα όπλα. Μετά από μάχη 15 λεπτών, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 18 επιβαινόντων. Όταν ο τουρκικός στρατός αντιλήφθηκε ότι ολόκληρη η μονάδα είχε εκκαθαριστεί, η περιοχή όπου βρίσκονταν τα πτώματα βομβαρδίστηκε από οβίδες, τανκς και μαχητικά αεροσκάφη. Ενώ ο αντάρτης Seyit τραυματίστηκε σοβαρά και πέθανε, άλλοι δύο αντάρτες, ο Amara και ο Azad, μαρτύρησαν σε επίθεση κατά τη διάρκεια της υποχώρησής τους.

Ταυτόχρονα με τη δράση, οι δυνάμεις κατοχής στο Girê Şehîd Şahan και στο Girê Şehîd Axîn έγιναν στόχος ανταρτών με βαρέα όπλα. Σύμφωνα με το HPG, ο αριθμός των απωλειών του τουρκικού στρατού δεν μπορεί να προσδιοριστεί, ενώ οι νεκροί και οι τραυματίες ανασύρθηκαν με ελικόπτερα και τεθωρακισμένα αυτοκίνητα. Το HPG είπε ότι οι ενέργειες στο Xakurke πραγματοποιήθηκαν ως απάντηση στην επιδεινούμενη απομόνωση του Abdullah Öcalan.

Το HPG είπε περαιτέρω ότι οι αντάρτες χτύπησαν τα τουρκικά στρατεύματα στην περιοχή αντίστασης Girê FM στη δυτική περιοχή Zap με βαρέα όπλα τρεις φορές στις 15 Ιουνίου.

Από την άλλη πλευρά, ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε απαγορευμένα όπλα εναντίον θέσεων ανταρτών στην περιοχή Sîντα, επίσης στην περιοχή Zap, στις 15 και 16 Ιουνίου.

Την ίδια περίοδο, έντεκα αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από τουρκικά μαχητικά κατά των περιοχών Girê Çarçel, Serê Metîna και Golka στο Metîna, καθώς και εναντίον Deşta Kafya, Dola Şêranê και Kanî Sarkê στο Gare.

Στις 15 Ιουνίου, ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε συνολικά 227 επιθέσεις με οβίδες, άρματα μάχης και βαρύ οπλισμό στις περιοχές Sîda, Girê Cûdî, Girê Amêdî και Girê Bahar στο Zap, Girê Hekarî στη Metîna και Girê Kolît, Girê Şehîd Kamuran, Girê Şehîd Heqî και Ava Lolanê στο Xakurke.

Στις 15 και 16 Ιουνίου συνεχίστηκαν οι προσπάθειες των τουρκικών δυνάμεων να κατεδαφίσουν τις θέσεις των ανταρτών με μηχανήματα κατασκευής.

Πηγη: ANF

2023-06-19T21:11:51+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top