Σύμφωνα με το HPG, 18 στρατιώτες των τουρκικών δυνάμεων σκοτώθηκαν και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη φορτωμένα με εκρηκτικά καταρρίφθηκαν ως αποτέλεσμα  επιδρομών των ανταρτών στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

 

Το κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) εξέδωσε μια δήλωση που παρέχει πληροφορίες για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πέμπτης, 18 στρατιώτες των τουρκικών δυνάμεων εισβολής σκοτώθηκαν σε ενέργειες ανταρτών και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν. Οι αντάρτες κατέρριψαν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη φορτωμένα με εκρηκτικά και κατέστρεψαν δύο κάμερες παρακολούθησης που είχε τοποθετήσει ο τουρκικός στρατός καθώς και τρεις στρατιωτικές σκηνές και δύο θέσεις. Δύο άλλες θέσεις υπέστησαν ζημιές σε επιθέσεις. Από την άλλη, ο τουρκικός στρατός διέπραξε ξανά εγκλήματα πολέμου και χρησιμοποίησε πέντε φορές απαγορευμένα εκρηκτικά και δύο φορές χημικά αέρια εναντίον θέσεων των ανταρτών. Στην περιοχή Μπαρζάν, στρατεύματα έπεσαν από ελικόπτερα μετά από μαζικούς βομβαρδισμούς.

Το HPG έδωσε τις ακόλουθες λεπτομέρειες για τις ενέργειες των ανταρτών και τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού:

Περιοχή Δυτικού Ζαπ (Şehîd Delîl)

Στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdî, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν στις 11 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια απόπειρας προέλασης από τα τουρκικά στρατεύματα. Αντάρτες του YJA Star Μονάδες (Ελεύθερων Γυναικών) κατέρριψαν ένα drone φορτωμένο με εκρηκτικά την ίδια μέρα.

Στην περιοχή αντίστασης Girê Amêdî, ένα drone φορτωμένο με εκρηκτικά καταρρίφθηκε και καταστράφηκε  στις 10 Οκτωβρίου. Την Τετάρτη, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και μια θέση καταστράφηκε σε επιδρομές ανταρτών με ημιαυτόματα όπλα. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ελεύθεροι σκοπευτές ανταρτών επενέβησαν ενάντια σε απόπειρα προέλασης και σκότωσαν τέσσερις στρατιώτες. Μισή ώρα αργότερα, ένας άλλος στρατιώτης πέθανε από στοχευμένα πυρά.

Ζαπ

Στην περιοχή αντίστασης της Σάτσα, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση με ημιαυτόματα όπλα την Τρίτη. Την ίδια μέρα, οι αντάρτες κατέστρεψαν εχθρική θέση στην περιοχή αντίστασης της Σίδας. Την Τετάρτη, οι δυνάμεις εισβολής στη Σίδα δέχθηκαν επίθεση με βαρέα όπλα. Στις 7 το πρωί σήμερα, μαχητές του YJA Star επιτέθηκαν στις δυνάμεις κατοχής στη Σίδα.

Μετίνα

Στην περιοχή αντίστασης Girê Ortê, οι δυνάμεις κατοχής χτυπήθηκαν από δύο πλευρές με τουφέκια εφόδου και ημιαυτόματα όπλα την Τρίτη. Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν , δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν και μια θέση και δύο σκηνές καταστράφηκαν.

Την Τρίτη Στην περιοχή αντίστασης Girê Çarçel, Την Τετάρτη αντάρτες πραγματοποίησαν στοχευμένη επίθεση με βαρέα όπλα.  Αντάρτες του YJA Star χτύπησαν εχθρική θέση με βαρέα όπλα η θέση καταστράφηκε, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας στρατιώτης τραυματίστηκε. Την ίδια μέρα χτυπήθηκε στρατιωτική σκηνή με βαρέα δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και η σκηνή καταστράφηκε.

Xakurkê

Την Τρίτη Στο Girê Şêxzade, δύο κάμερες παρακολούθησης του τουρκικού στρατού καταστράφηκαν από τους αντάρτες.

Μπαρζάν

Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε την περιοχή Μπαρζάν από αέρος και από το έδαφος στις 7, 8 και 9 Οκτωβρίου. Στις 8 Οκτωβρίου, αλεξιπτωτιστές έπεσαν από  από ελικόπτερα μεταφοράς μετά τον βομβαρδισμό από επιθετικά ελικόπτερα.

Επιθέσεις του τουρκικού στρατού

Ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε απαγορευμένα εκρηκτικά τέσσερις φορές και χημικά αέρια δύο φορές εναντίον θέσεων των ανταρτών στο Girê Ortê στις 10 Οκτωβρίου. Οι θέσεις στο Girê Cûdî και το Girê Amêdî δέχθηκαν επίθεση έντεκα φορές με drones φορτωμένα με εκρηκτικά και μία φορά με απαγορευμένα εκρηκτικά στις 10 και 11 Οκτωβρίου.

Η περιοχή Μπαρζάν βομβαρδίστηκε εννέα φορές από μαχητικά αεροσκάφη από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου. Η περιοχή Şehîd Bager στο Avaşîn χτυπήθηκε εννέα φορές από μαχητικά αεροσκάφη στις 10 Οκτωβρίου. Στις 11 Οκτωβρίου, η περιοχή Ava Lolanê στο Xakurke βομβαρδίστηκε δύο φορές και η περιοχή Zap επτά φορές από μαχητικά αεροσκάφη. Η δυτική περιοχή Ζαπ, η Μετίνα και το Μπαρζάν βομβαρδίστηκαν από επιθετικά ελικόπτερα στις 10 και 11 Οκτωβρίου. Επιθέσεις πυροβολικού πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές Zap,  Δυτικό Zap, Xakurkê, Metîna και Barzan.

2023-10-12T20:36:20+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top