Το Κέντρο Τύπου του HPG ανέφερε ότι τουλάχιστον 12 εισβολείς σκοτώθηκαν σε συντονισμένη δράση που διεξήχθη από τους αντάρτες εναντίον των εισβολέων στη Μετίνα.

 

Σε γραπτή δήλωση τη Δευτέρα, το Κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG-BIM) παρείχε πληροφορίες για ενέργεια των ανταρτών και επιθέσεις του τουρκικού στρατού στις αντάρτικες Ζώνες Άμυνας Medya στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Το HPG-BIM ανέφερε ότι τουλάχιστον 12 στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολλές θέσεις καταστράφηκαν στην περιοχή αντίστασης Girê Hakkari στις 13 Ιανουαρίου.

Στην ανακοίνωση, οι λεπτομέρειες της δράσης των ανταρτών και των επιθέσεων των εισβολέων δόθηκαν ως εξής:

Περιοχή Metîna ;

Στις 09:00 της 13ης Ιανουαρίου, οι εισβολείς στην περιοχή αντίστασης Girê Hakkarî έγιναν στόχος των ανταρτών. Στη συντονισμένη δράση που ξεκίνησε με τακτικές διείσδυσης, ο πρώτος βραχίονας δράσης χτύπησε αποτελεσματικά τους εισβολείς ατομικά με χειροβομβίδες, και σύγχρονα όπλα. Στο πρώτο χτύπημα σκοτώθηκε 1 εισβολέας. Ο δεύτερος βραχίονας δράσης στόχευσε μια 14μελή ομάδα εισβολέων και τους χτύπησε αποτελεσματικά από κοντινή απόσταση. Καταστράφηκαν 3 θέσεις και σκοτώθηκαν 4 εισβολείς σε αυτές.

Η τρίτη ομάδα κρούσης στόχευσε 4 εισβολείς και τους σκότωσε. Άλλη θέση των εισβολέων καταστράφηκε με σύγχρονα όπλα και σκοτώθηκαν 3 εισβολείς.

Χτυπήθηκαν και οι εισβολείς που προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή μετά τα αποτελεσματικά χτυπήματα των δυνάμεών μας και 8 από αυτούς τραυματίστηκαν. Στη συντονισμένη αυτή ενέργεια σκοτώθηκαν συνολικά 12 εισβολείς και τραυματίστηκαν άλλοι 8.

Επιπλέον, καταστράφηκαν 2 σκηνές και 4 θέσεις. Ο σύντροφός μας Jêhat, που συμμετείχε σε αυτή τη δράση με ,πνεύμα θυσίας ,υψηλό θάρρος πολέμησε ηρωικά, έπεσε μάρτυς.

Επιθέσεις από τον κατοχικό τουρκικό στρατό.

– Στις 14 Ιανουαρίου, ο στρατός εισβολής πραγματοποίησε 5 χτυπήματα με πολεμικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων 3 στην περιοχή Ava Lolanê στην περιοχή Xakurkê και 2 στην περιοχή Bereşê στην περιοχή Qendîl.

– Οι περιοχές Zap, Şehîd Delîl Western Zap, Metîna και Xakurkê βομβαρδίστηκαν με πυροβολικό».

2024-01-17T02:00:07+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top