Στις ενέργειες που πραγματοποίησαν οι αντάρτες για την ελευθερία του Κουρδιστάν στο Avaşîn και στο Metîna, σκοτώθηκαν 11 Τούρκοι στρατιώτες και καταστράφηκαν 2 σκηνές.

Οι Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (HPG) εξέδωσαν μια δήλωση που παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη αντίσταση κατά της τουρκικής εισβολής στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του HPG την Παρασκευή, λεπτομέρειες για τις τελευταίες επιθέσεις του τουρκικού στρατού και τις ενέργειες των ανταρτών έχουν ως εξής:

” Περιοχή Avaşîn

Την 1η Ιουνίου στις 10:50, ένα στρατιωτικό όχημα τύπου Reo, φορτωμένο με γεννήτρια χτυπήθηκε από τους αντάρτες  στην περιοχή αντίστασης Tabura Ereban. Σκοτώθηκαν 5 εισβολείς μέσα στο όχημα και άλλοι 2 τραυματίστηκαν. Το στρατιωτικό όχημα, η γεννήτρια και ο στρατιωτικός εξοπλισμός  καταστράφηκαν.

Περιοχή Heftanin

Στις 6 Ιουνίου στις 12:45, οι εισβολείς στην περιοχή Αντίστασης Şehîd Kendal στοχοποιήθηκαν και χτυπήθηκαν με βαριά όπλα.

Περιοχή Μετίνα

Στις 6 Ιουνίου στις 19:40, οι εισβολείς στην περιοχή αντίστασης Serê Metîna χτυπήθηκαν σε μια συντονισμένη δράση ανταρτών δύο μετώπων, με τη μία πτέρυγα να χτυπά ομάδα στρατιωτών με ημιαυτόματα όπλα από απόσταση και την άλλη πτέρυγα να προελαύνει αμέσως μετά σε κοντινή απόσταση και στοχεύοντας  σκηνή. Σε αυτή τη δράση σκοτώθηκαν 6 εισβολείς και καταστράφηκαν 2 σκηνές.

Περιοχή Şehîd Delîl Δυτικό Ζαπ

Στις 6 Ιουνίου στις 09:27, οι εισβολείς στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdî πυροβολήθηκαν με βαριά όπλα από τις δυνάμεις μας YJA Star (Ελεύθερες Γυναικείες Μονάδες).

Στις 6 Ιουνίου στις 11:40, οι εισβολείς στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdî χτυπήθηκαν με βαριά όπλα.

Στις 6 Ιουνίου στις 18:03, όχημα φορτωμένο με το σύστημα αεράμυνας  και το σύστημα ραντάρ του κατοχικού τουρκικού στρατού έγινε στόχος των ανταρτών με βαρέα όπλα στην Αντιστασιακή Περιοχή Girê Amediyê. Ως αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας, το όχημα και τα συστήματα  χτυπήθηκαν σοβαρά και κατέστησαν ανενεργά. Αυτή η ενέργεια πραγματοποιήθηκε από τις δυνάμεις μας YJA Star.

Επιθέσεις του τουρκικού στρατού κατοχής με απαγορευμένα εκρηκτικά.

Στις 6 Ιουνίου, οι σήραγγές μας στην περιοχή αντίστασης Girê FM στην περιοχή Şehîd Delîl δυτίκο Zap βομβαρδίστηκαν 7 φορές με τοξικά χημικά αέρια.

Επιθέσεις από τον κατοχικό τουρκικό στρατό.

Στις 6 και 7 Ιουνίου, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν συνολικά 33 επιθέσεις στις περιοχές των ανταρτών, στοχεύοντας 25 φορές τις περιοχές Berdeqaşo, Şehîd Cihan, Girê Zergelê και Kortek στην περιοχή Qendîl. την περιοχή Gûzê της περιοχής Garê 1 φορά· οι περιοχές Serê Metîna, Bazê  στην περιοχή Metîna 4 φορές. τις περιοχές αντίστασης Girê Cûdî, Girê Bahar στην περιοχή Şehîd Delîl δυτίκο Zap 3 φορές.”

2024-06-10T02:59:44+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top