Η Ολλανδία ζητά εμπάργκο όπλων της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας

Η Ολλανδία ζητά εμπάργκο όπλων της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας

Η Ολλανδία ζητά εμπάργκο όπλων της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας

Η Ολλανδία ζητά εμπάργκο όπλων της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας

Τα τέσσερα κυβερνητικά κόμματα στην Ολλανδία ζήτησαν εμπάργκο όπλων σε επίπεδο ΕΕ κατά της Τουρκίας. Ο υπουργός Εξωτερικών Στέφ Μπλοκ ζητά υποστήριξη στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για εμπάργκο όπλων κατά του νατοϊκού συμμάχου.

Ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Στέφ Μπλοκ ξεκινάει εκστρατεία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να λάβει υποστήριξη για ένα ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων εναντίον νατοϊκού συμμάχου που λέγεται Τουρκία. Τα τέσσερα κυβερνητικά κόμματα υπέβαλαν το σχετικό αίτημά τους μετά τη συμμετοχή της Τουρκίας στους πολέμους στο Αρτσάχ (Nagorno-Karabakh) και στη Λιβύη, καθώς και τις τουρκικές δραστηριότητες γεώτρησης πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τους VVD, CDA, D66 και ChristenUnie, η κυβέρνηση στην Άγκυρα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο συμμετέχοντας στις ένοπλες συγκρούσεις στη Λιβύη και το Αρτσάχ. Στην ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία πραγματοποιεί γεωτρήσεις πετρελαίου σε περιοχές που υπάγονται στη δικαιοδοσία της Ελλάδας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μπλακ είπε ότι θα χαρεί να ακολουθήσει την πρόταση και θα ζητήσει την υποστήριξη των ευρωπαίων συναδέλφων του.

Οι εταίροι του συνασπισμού πιστεύουν ότι το υπουργικό συμβούλιο πρέπει να κάνει ό, τι μπορεί στα πλαίσια της ΕΕ για να επιτύχει το εμπάργκο όπλων. «Η Τουρκία έχει ξεπεράσει το όριο ξανά και ξανά. Ήρθε η ώρα για αποφασιστική δράση ", δήλωσε ο συντάκτης της πρότασης, βουλευτής Voordewind της Χριστιανικής Ένωσης, ο οποίος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην αποστολή τζιχαντιστών μισθοφόρων από τη Συρία στο Αρτσάχ, την οποία οργάνωσε και πραγματοποίησε η Τουρκία.