Η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει την εκστρατεία της πολιτικής εξόντωσης κατά των εκλεγμένων εκπροσώπων του κουρδικού λαού.

Ο Χαλίλ Ακσόι, πρώην βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) για την επαρχία Αγρί, τέθηκε υπό κράτηση το πρωί της 23ης Νοεμβρίου.

Ο 77χρονος πολιτικός προφυλακίστηκε με το σκεπτικό της τελεσίδικης απόφασης σε βάρος του. Ο Ακσόι φέρεται να καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 ετών και 9 μηνών για φερόμενη «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση».

Ο Συμπρόεδρος του Κόμματος Ισότητας και Δημοκρατίας των Λαών (HEDEP) Tuncer Bakırhan ανέφερε σε δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Halil Aksoy στάλθηκε στις φυλακές Metris στην Κωνσταντινούπολη.

«Αυτοί που κάμπτουν τους νόμους για να προστατεύσουν τις συμμορίες και τους δολοφόνους, αντιμετωπίζουν τους πολιτικούς και τα μέλη της αντιπολίτευσης με έναν εχθρικό νόμο. Υποσχόμαστε να αλλάξουμε αυτή την άδικη και σάπια τάξη. Η ποινή του 77χρονου Ακσόι, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, θα πρέπει να αναβληθεί και να αφεθεί άμεσα ελεύθερος».

2023-11-24T22:11:04+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top