Στο τέλος μιας εκδήλωσης της εκστρατείας του Κόμματος DEM στο Σιρνάκ, η τουρκική αστυνομία παρενέβη στο πλήθος και συνέλαβε έξι άτομα, συμπεριλαμβανομένου του έκπτωτου συνδημάρχου της περιοχής Ιντίλ.

 

Τουλάχιστον έξι άτομα συνελήφθησαν σε συγκέντρωση στο Σιρνάκ στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του Κόμματος DEM. Η σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο συμπρόεδρος του κόμματος, Tuncer Bakırhan, είχε ήδη ολοκληρωθεί όταν η τουρκική αστυνομία επενέβη αδιακρίτως στο πλήθος και απομακρύνθηκε με τη βία αρκετούς συμμετέχοντες. Οι αρχές δεν έδωσαν καμία πληροφορία για τους λόγους της ενέργειας.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο τοπικός πολιτικός Murat Şen, ο οποίος ήταν υποψήφιος για το HDP στις τοπικές εκλογές του 2019 και εξελέγη συνδήμαρχος της περιφέρειας Idil, αλλά στη συνέχεια απομακρύνθηκε από το αξίωμα από την τουρκική κυβέρνηση και αντικαταστάθηκε από έναν διαχειριστή. Οι άλλοι πέντε συλληφθέντες είναι μέλη της Νεολαίας του DEM.

Το διοικητικό συμβούλιο της επαρχιακής ένωσης του Κόμματος DEM καταδίκασε τη μαζική κράτηση, χαρακτηρίζοντάς την «ένα σημάδι του φόβου της τουρκικής κυβέρνησης για τη δημοκρατική αντιπολίτευση». Ζητώντας την άμεση απελευθέρωση όλων των κρατουμένων, το κόμμα είπε ότι οι συλληφθέντες δεν φταίνε σε τίποτα και τέθηκαν υπό κράτηση εντελώς αυθαίρετα.

2024-02-26T18:50:42+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top