Η YPJ ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός εξέχοντος ηγέτη μισθοφόρων της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS σε ειδική επιχείρηση στο Ντέιρ εζ Ζορ.

Το Κέντρο ΜΜΕ της YPJ (Μονάδες Άμυνας Γυναικών) ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός εξέχοντος ηγέτη μισθοφόρου στο ISIS σε ειδική επιχείρηση της YPJ, στην οποία εντάχθηκαν επίσης οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στο Ντέιρ εζ Ζορ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της YPJ την Κυριακή, ο τρομοκράτης Muhammad al-Bakhit, γνωστός και ως Abu Ghamid, είχε εμπλακεί σε τρομοκρατικές δραστηριότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα και τέθηκε υπό κράτηση κατά τη διάρκεια μιας επιτυχημένης ειδικής επιχείρησης.

«Με καταγωγή από την περιοχή Al-Shahil στο Deir ez-Zor, ο Abu Ghamid εντάχθηκε στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό το 2011, κατά τις πρώτες αλλαγές στη Μέση Ανατολή. Κατείχε ηγετική θέση στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, δρώντας ενεργά στην Αζάζ, στο Χαλέπι και στην Ιντλίμπ. Πολέμησε επίσης απευθείας εναντίον της YPJ και των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στην περιοχή Al-Yarubiyah», ανέφερε η δήλωση.

Η YPJ επεσήμανε ότι: «Ο Abu Ghamid έπαιξε σημαντικό ρόλο στις τρομοκρατικές δραστηριότητες του ISIS στην περιοχή και στην Τουρκία για χρόνια. Μετά την απελευθέρωση της Deir ez-Zor από το ISIS, επέστρεψε στην περιοχή Al-Shahil. Μαζί με έναν άλλο ηγέτη μισθοφόρων ονόματι Ibrahim Al-Hafl, σχημάτισε μια ταξιαρχία που ονομάστηκε «Bujamaal Επαναστατική Ταξιαρχία». Αυτός ο σχηματισμός, που συνδέεται με το ISIS, είχε στόχο να υποκινήσει εντάσεις και διαμάχες μεταξύ των ντόπιων και των SDF. Οι ενέργειές του οδήγησαν στο μαρτύριο πολλών μαχητών και στην καταστροφή στρατιωτικού εξοπλισμού, μεταξύ άλλων εγκλημάτων».

Η δήλωση ανέφερε: «Στις 26 Ιουνίου, ενώ διέσχιζε κρυφά από τις ελεγχόμενες από το συριακό καθεστώς περιοχές στην Αλ-Σαχίλ στο Ντέιρ εζ-Ζορ, ο Αμπού Γκαμίτ συνελήφθη σε ειδική επιχείρηση από μαχητές της YPJ. Τη στιγμή της σύλληψής του, είχε στόχο να υποκινήσει τον τοπικό πληθυσμό, ιδιαίτερα τις φυλές, εναντίον των SDF, σκορπώντας φόβο και διαταράσσοντας την υπάρχουσα ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή».

2024-07-01T02:37:39+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top