Ευρωπαϊκό think tank “Sallux”: Η Ευρώπη, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ να σταματήσουν να υπερασπίζονται την Τουρκία
Ευρωπαϊκό think tank “Sallux”: Η Ευρώπη, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ να σταματήσουν να υπερασπίζονται την Τουρκία
- Date: 22 Ιανουαρίου, 2021
- Categories:Διεθνή
- Date: 22 Ιανουαρίου, 2021
- Categories:Διεθνή
Ευρωπαϊκό think tank "Sallux": Η Ευρώπη, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ να σταματήσουν να υπερασπίζονται την Τουρκία
Ο διευθυντής του Sallux, Johannes de Jong πρότεινε στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να πουν στην Τουρκία ότι δεν μπορεί πλέον να βασίζεται στην προστασία της Συμμαχίας, βάσει του άρθρου 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ, έως ότου αλλάξει τη συμπεριφορά της.
Ο διευθυντής του Sallux, Johannes de Jong, μίλησε σχετικά με τη δημοσίευση του Sallux για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, τις τουρκικές εξωτερικές υποθέσεις και το άρθρο 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ.
Το άρθρο 5 ορίζει ότι εάν ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ πέσει θύμα ένοπλης επίθεσης, κάθε μέλος της Συμμαχίας θα θεωρήσει αυτήν την πράξη βίας ως ένοπλη επίθεση εναντίον όλων των μελών και θα προβεί στις ενέργειες που θεωρεί απαραίτητες για να βοηθήσει τον σύμμαχο που δέχεται επίθεση.
Η ΕΕ, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το ΝΑΤΟ πασχίζουν να αντιμετωπίσουν το ερώτημα του πώς να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα. Η στρατηγική που πρότεινε ο Sallux είναι ότι τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, με την υποστήριξη των κοινοβουλίων τους, μπορούν να δηλώσουν ότι η Τουρκία δεν μπορεί πλέον να βασίζεται στην προστασία βάσει του άρθρου 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ έως ότου αλλάξει την επιθετική συμπεριφορά της.
Ο Johannes de Jong ηγείται του Sallux από τη δημιουργία του think tank, το 2011. Ο de Jong επικεντρώνεται στην οικονομία και στις διεθνείς σχέσεις με ιδιαίτερη βαρύτητα σε όσους παραβλέπονται εύκολα από τις αναλύσεις της παγκόσμιας οικονομίας και γεωπολιτικής. Από το 2014 μελετά εντατικά τους Κούρδους, τους Ασσύριους και τους Γεζίντι της Συρίας και του Ιράκ, με ιδιαίτερη έμφαση στις εξελίξεις στη βόρεια Συρία.
Ο κύριος στόχος του De Jong είναι να δημιουργήσει σχέσεις μεταξύ των λαών αυτών των περιοχών και των υπευθύνων λήψης αποφάσεων στον δυτικό κόσμο.
Αφήστε ένα σχόλιο