Έρευνα – οι Ιταλοί θεωρούν την Τουρκία παγκόσμια απειλή

Έρευνα – οι Ιταλοί θεωρούν την Τουρκία παγκόσμια απειλή

Έρευνα – οι Ιταλοί θεωρούν την Τουρκία παγκόσμια απειλή

Έρευνα – οι Ιταλοί θεωρούν την Τουρκία παγκόσμια απειλή

Μία πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον διεθνή φορέα ερευνών και δημοσκοπήσεων Ipsos και το Ιταλικό Ινστιτούτο Διεθνών Πολιτικών Σπουδών (ISPI), αποκάλυψε ότι οι Ιταλοί θεωρούν την Τουρκία ως μία από τις χώρες που αποτελούν παγκόσμια απειλή για την ανθρωπότητα.

Στο ερώτημα της έρευνας «ποια χώρα αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για τον κόσμο κατά την άποψή σας;», το 14% των συμμετεχόντων έδωσαν ως απάντηση την Τουρκία.

Η Κίνα ήταν η πρώτη θεωρούμενη ως παγκόσμια απειλή με 27 τοις εκατό, ενώ ακολούθησε το Ιράν με 15 τοις εκατό των ερωτηθέντων να ονομάζουν το καθεστώς της Τεχεράνης ως επικίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη.

Η Τουρκία ήταν η τρίτη κατά σειρά χώρα που θεωρείται απειλή για την ανθρωπότητα.

Σύμφωνα με την έρευνα, όλο και περισσότεροι Ιταλοί θεωρούν την Τουρκία ως μία σημαντική παγκόσμια απειλή. Πέρυσι σε αντίστοιχη έρευνα, το 8% των Ιταλών θεωρούσαν την Τουρκία ως απειλή.

Όπως κατέδειξε η έρευνα, την Τουρκία ακολούθησε η Βόρεια Κορέα με 12 τοις εκατό, οι Ηνωμένες Πολιτείες με 10 και η Ρωσία με το 8 τοις εκατό των ερωτηθέντων να την εκλαμβάνουν ως απειλή.

Αναλύοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο διευθυντής του ISPI, Paolo Magri, εξήγησε ότι μεταξύ των παραγόντων που έθεσαν την Τουρκία στην τρίτη θέση της έρευνας ήταν η διένεξη της Άγκυρας με την Ελλάδα και τη Γαλλία σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο, «οι απειλές και η εργαλειοποίηση των μεταναστών», καθώς και οι στρατιωτικές επεμβάσεις της Τουρκίας στη Συρία, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο - Καραμπάχ.