Επτά μισθοφόροι που υποστηρίζονται από την Τουρκία σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σε ενέργειες του HRE στη βορειοδυτική Συρία.

 

Οι Απελευθερωτικές Δυνάμεις του Αφρίν (HRE) ανέλαβαν την ευθύνη για μια σειρά ενεργειών κατά των τουρκικών τζιχαντιστικών δυνάμεων κατοχής στη βορειοδυτική Συρία στις 16 Οκτωβρίου. Η HRE δήλωσε ότι οι ενέργειες, στις οποίες σκοτώθηκαν επτά υποστηριζόμενοι από την Τουρκία μισθοφόροι και άλλοι έξι τραυματίστηκαν, ήταν αντίποινα για το μαζικό κύμα επιθέσεων της Τουρκίας κατά της αυτόνομης περιοχής της βόρειας και ανατολικής Συρίας και του λαού της.

Σύμφωνα με το HRE, δύο από τις ενέργειες στράφηκαν εναντίον της ίδιας ομάδας  στην περιοχή Αφρίν, η οποία βρίσκεται υπό κατοχή από το 2018. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της HRE την Τρίτη, οι μισθοφόροι στοχοποιήθηκαν σε μια περιοχή μεταξύ των χωριών Birc Heyder και ο Kefer Nabo. Μια πρώτη πυρκαγιά είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο από τους τζιχαντιστές. Καθώς οι κατακτητές πλησίαζαν στην περιοχή, στοχοποιήθηκαν για δεύτερη φορά. Αυτό άφησε τέσσερις ακόμη μισθοφόρους νεκρούς και άλλους τρεις τραυματίες. Το HRE ανέφερε επίσης ότι κατά τη διάρκεια των ενεργειών καταστράφηκαν τέσσερα μηχανάκια.

Στην πόλη Mare, η οποία συνορεύει με το Τελ Ριφάτ και αποτελεί μέρος του Χαλεπίου, η HRE ανέλαβε επίσης χθες δράση κατά των στρατευμάτων κατοχής. Δύο ενέργειες ελεύθερων σκοπευτών άφησαν νεκρό έναν μισθοφόρο και έναν άλλο τραυματία.

Στην πόλη Jarablus, η οποία όπως το Al-Bab, το Azaz και το Rai παραδόθηκε στην Τουρκία από το ISIS το 2016, σκοτώθηκε ένα ανώτερο στέλεχος της τζιχαντιστικής πολιτοφυλακής “Sultan Murat Brigade”, η οποία επίσης βρίσκεται υπό τουρκική διοίκηση, σύμφωνα με η δήλωση HRE.

Η «Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράτ» ανήκει στον λεγόμενο Συριακό Εθνικό Στρατό (SNA) – έναν συνασπισμό αντιδραστικών και φονταμενταλιστών πολιτοφυλακών που πληρώνεται, εξοπλίζεται και εκπαιδεύεται από την Άγκυρα και, ως δύναμη πληρεξουσίου της Τουρκίας, βοηθά στη διατήρηση της κατοχής περιοχών της βόρειας και βορειοδυτικής Συρίας.

Το HRE ιδρύθηκε το 2018 μετά την κατοχή του Αφρίν από την Τουρκία. Η ομάδα της αντίστασης μάχεται με στόχο την απελευθέρωση της περιοχής και τα αντίποινα στις συνεχιζόμενες επιθέσεις των κατακτητών.

2023-10-17T20:01:52+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top