Επιδρομή τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε αυτοκίνητο στη βόρεια συριακή συνοικία Tirbespiyê σκότωσε τη συμπρόεδρο του  Qamishlo Canton Yusra Darwish, τον αναπληρωτή της Liman Şiwêş και τον οδηγό Firat Tûma.

 Η Τουρκία βομβάρδισε το χωριό Tal Shair (Til Şeîr) δέκα χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Tirbespiyê στο  Qamishlo Canton και ταυτόχρονα επιτέθηκε με drone σε αυτοκίνητο στο δρόμο προς Beyandor νωρίτερα σήμερα. Η επίθεση με drone σκότωσε τη συμπρόεδρο της αυτοδιοίκησης στο Qamishlo Canton, Yusra Darwish (Yusra Derwêş), τον αναπληρωτή της Liman Şiwêş και τον οδηγό Firat Tûma. Η συμπρόεδρος της διοίκησης του  Qamishlo Canton Gabi Shamoun (Gabî Şemûn) επέζησε της επίθεσης τραυματισμένος.

Σε ανάρτηση στο Twitter που καταδικάζει την επίθεση, ο σύλλογος γυναικών Kongra Star ανέφερε: «Και πάλι, η φασιστική Τουρκία επιτίθεται σε γυναίκες που είναι πολιτικά ενεργές  στην πρώτη γραμμή της δημοκρατίας και της απελευθέρωσης των γυναικών στην κοινωνία. Αυτό είναι το μισογυνικό πρόσωπο της Τουρκίας, που προσπαθεί να εκφοβίσει γυναίκες που δραστηριοποιούνται πολιτικά στην Αυτόνομη Διοίκηση στη Βόρεια και Ανατολική Συρία».

Στην αυτόνομη περιοχή της βόρειας και ανατολικής Συρίας σημειώνεται εδώ και δέκα ημέρες νέα στρατιωτική κλιμάκωση από την Τουρκία. Ο τουρκικός στρατός, με την υποστήριξη των τζιχαντιστών αντιπροσώπων του, επιτίθεται σε κατοικημένες περιοχές σε καθημερινή βάση. Τουλάχιστον επτά άμαχοι και συνολικά 14 μαχητές από το HRE, το YPG και το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίτζ έχουν σκοτωθεί από το τελευταίο κύμα επιθέσεων με drone, που άφησε επίσης πολλούς τραυματίες, μεταξύ των οποίων παιδιά. Την Παρασκευή, ένα νοσοκομείο στο Τελ Ριφάτ βομβαρδίστηκε και τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ορισμένοι σοβαρά.

 

Πηγή: ANF

2023-06-20T20:24:53+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top