Επίθεση Τουρκίας με βαριές κατηγορίες κατά της Ελλάδος: Βυθίζουν φουσκωτά, σκοτώνουν ανθρώπους στη θάλασσα

Η Ελλάδα μετατρέπει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο προσφύγων”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσελίκ, εκπρόσωπος του ΑΚΡ

Στη γνώριμη προκλητική ρητορική που συντηρούσε προ των φονικών σεισμών κατά της Ελλάδας, φαίνεται πως επανέρχεται η Τουρκία, καθώς ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος AKP, Celik προχώρησε σε αδιανόητες δηλώσεις κατά της Ελλάδας, με θέμα το προσφυγικό.

Ο εκπρόσωπος του Erdogan, κατηγόρησε την Ελλάδα πως “τρυπάει τα φουσκωτά των προσφύγων”, έκανε αναφορά για “εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας” και πως “μετατρέπει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο προσφύγων”. Κι όλα αυτά στον απόηχο του ναυαγίου στην Πύλο.

“Oι Έλληνες προσπαθούσαν να σπρώξουν τους πρόσφυγες στα ιταλικά ή στα τουρκικά ύδατα. Πρέπει να διερευνηθεί το θέμα διεθνώς. Οι Ελληνες, κάποιες φορές με στολές και κάποιες φορές χωρίς στολές, τρυπάνε τα φουσκωτά. Αυτο είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Σκοτώνουν τους ανθρώπους. Η Ελλάδα μετατρέπει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο προσφύγων”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος.

Για το ναυάγιο στην Πύλο πάντως το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας είχε δώσει στη δημοσιότητα προ ημερών μια πολύ διαφορετική ανακοίνωση.

Με αυτήν καλούσε “τη διεθνή κοινότητα να μοιραστεί τις ευθύνες και τα βάρη και να εργαστεί συλλογικά για την εξάλειψη των βαθύτερων αιτιών των μεταναστευτικών ροών”.