Επίθεση Ομ. Τσελίκ κατά της Ελλάδας με "όπλο" το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου

  Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας επέκρινε τη Δευτέρα “την παράνομη και απειλητική για τη ζωή πολιτική της Ελλάδας με τα push backs μεταναστών”.

  Παίρνοντας ως αφορμή τις ένθεν κακείθεν δηλώσεις περί ευθύνης της Ελλάδας για το θέμα του ψαράδικου που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου, το πρακτορείο Anadolu αναφέρει πως “σύμφωνα με τους παρατηρητές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ελληνική ακτοφυλακή μπορεί να αγνόησε τα σήματα SOS από το σκάφος, ενώ ορισμένοι επιζώντες λένε ότι η ακτοφυλακή μπορεί να προσπάθησε να ρυμουλκήσει το σκάφος στα ιταλικά ύδατα”.

  “Θα πρέπει τώρα να υπάρχει μια διεθνής επιτροπή διερεύνησης και μια ομάδα διεθνών παρατηρητών για τη διεξαγωγή παρατηρήσεων σε αυτήν την περιοχή”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Ομέρ Τσελίκ μετά από συνεδρίαση του Κεντρικού Εκτελεστικού Συμβουλίου του κόμματος (MYK).

  “Η Ελληνική Ακτοφυλακή, που απασχολεί ένστολους και μη, τρυπάει σκόπιμα σκάφη μεταναστών και τα αφήνει στη μοίρα τους, με στόχο να τα σπρώξει είτε προς τα τουρκικά είτε προς τα ιταλικά ύδατα”, πρόσθεσε ο Τσελίκ.

   

   

  “Οι ενέργειες του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος πρέπει τώρα να διερευνηθούν ως άμεσες πράξεις εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Προσπαθούν να σκοτώσουν ανθρώπους και τους σκοτώνουν”, προσέθεσε.

  “Αυτή είναι δυστυχώς μια επαίσχυντη υποκρισία, μια μέθοδος δύο μέτρων και δύο σταθμών. Η ελληνική ακτοφυλακή μετατρέπει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο μεταναστών μπροστά στα μάτια όλων”, είπε ο Τσελίκ.

  Πέτρος Κράνιας