Έπεσε Canadair στην Κάρυστο - Εντοπίστηκαν νεκροί οι δύο πιλότοι
Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο πιλότοι του Canadair που κατέπεσε στην Κάρυστο όπου επιχειρούσε.

Το αεροσκάφος τύπου CL-215 με πλήρωμα δύο Ιπταμένους της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας στις 15:05.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

 

“Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.”

Έπεσε Canadair στην Κάρυστο - Εντοπίστηκαν νεκροί οι δύο πιλότοι

Παράλληλα, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, “κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια”.

Πώς έπεσε το Canadair

Το αεροσκάφος μετά τη ρίψη νερού έκανε βύθιση και κατά την προσπάθεια ανύψωσής του ο δεξιός πλωτήρας του φαίνεται να βρήκε σε κάποιο δέντρο με αποτέλεσμα την απώλεια στήριξης που οδήγησε και στην πτώση του στη ρεματιά όπου παραδόθηκε στις φλόγες.

Σημειώνεται ότι τα Canadair δεν έχουν σύστημα εκτόξευσης καθισμάτων σε περίπτωση κινδύνου.

Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της πτώσης του καναντέρ στην Κάρυστο

 

Στο σημείο της πτώσης, το οποίο είναι δύσβατο, μετέβησαν άμεσα πυροσβέστες και αστυνομικοί προκείμενου να προσεγγίσουν το Canadair. Επίσης, στην περιοχή έσπευσαν ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Το Canadair που κατέπεσε, το οποίο ήταν CL – 215 παλιάς τεχνολογίας, ήταν της ελληνικής πυροσβεστικής και όχι της διεθνούς βοήθειας, ενώ είχε απογειωθεί από την Νέα Αγχίαλο Βόλου λίγο πριν τις 12:00.

 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική απορρήτου & συμμόρφωση GDPR.
I Accept