Ο συμπρόεδρος της Ένωσης Δικηγόρων Afrin-Shehba Lezgîn Kor είπε ότι το τουρκικό κράτος διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στην περιοχή.

Ο συμπρόεδρος της Ένωσης Δικηγόρων Afrin-Shehba Lezgîn Kor είπε στο ANHA για τις αυξημένες τουρκικές επιθέσεις κατά της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και είπε ότι «το τουρκικό κράτος θέλει να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία στα συριακά εδάφη». Ο Κορ πρόσθεσε ότι “το τουρκικό κράτος στοχεύει σκόπιμα τις υποδομές, τα νοσοκομεία και τα σχολεία της περιοχής. Οι επιθέσεις και οι ενέργειες του τουρκικού κράτους είναι εγκλήματα πολέμου. Με αυτές τις επιθέσεις, το τουρκικό κράτος ήθελε να ματαιώσει το έργο της Αυτόνομης Διοίκησης και να αναβιώσει Η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Με αυτές τις επιθέσεις στο παρασκήνιο θα διεξαχθούν δημοτικές εκλογές στην Τουρκία [τον επόμενο Μάρτιο]. Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, η Τουρκία θέλει να κρύψει τα εσωτερικά της προβλήματα [στρέφοντας την προσοχή προς τα έξω]”.

Εγκλήματα πολέμου

Εφιστώντας την προσοχή στη νομική διάσταση των επιθέσεων, ο Lezgîn Kor είπε: “Το τουρκικό κράτος παραβιάζει τους διεθνείς νόμους και κανονισμούς. Τα άρθρα 1-2 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών σχετίζονται με την προστασία των εδαφών, την εξασφάλιση της ασφάλειας και της ειρήνης. Το τρίτο άρθρο δηλώνει ότι οι επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν και ότι μια λύση πρέπει να επιτευχθεί χωρίς πόλεμο, όχι με στρατιωτικές μεθόδους, αλλά με διάλογο. Το ίδιο έλεγε και το Ρωμαϊκό Καταστατικό. Οι ενέργειες και οι επιθέσεις του τουρκικού κράτους είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και της Τουρκίας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, πρέπει να θεωρείται εγκληματίας πολέμου».

Κάλεσμα σε διεθνείς οργανισμούς

Καλώντας τους διεθνείς οργανισμούς και την κυβέρνηση της Δαμασκού να εκπληρώσουν τις ευθύνες τους έναντι των επιθέσεων που πραγματοποιεί το τουρκικό κράτος, ο Lezgîn Kor είπε ότι θα στείλουν τους φακέλους που ετοίμασαν σχετικά με τις επιθέσεις στα διεθνή δικαστήρια.

2024-01-07T19:53:53+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top