Ενορχηστρωμένο “ντου” της αντιπολίτευσης στον Ερντογάν: «Παραιτήσου, όπως ο Καραμανλής στην Ελλάδα»

Η τουρκική αντιπολίτευση έκανε ολομέτωπη επίθεση στον πρόεδρο της Τουρκίας, για την ανυπαρξία της κυβέρνησης στο θέμα των φονικών σεισμών και ζήτησε από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κάνει ότι και ο Κώστας Καραμανλής στην Ελλάδα μετά την τραγωδία στα Τέμπη και να παραιτηθεί.Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, στο τουρκικό κοινοβούλιο υπήρξε έντονη αντιπαράθεση για το θέμα των σεισμόπληκτων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Ενγκίν Οζκότς, έβαλε στο στόχαστρο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Στη γειτονική μας χώρα λόγω του δυστυχήματος με το τραίνο, ο αρμόδιος υπουργός παραιτήθηκε άμεσα. Σε μας δεν υπάρχει κάποιος που πρέπει να παραιτηθεί; Δεν υπάρχει κάποιος που να έχει συνείδηση;», είπε ο Τούρκος πολιτικός.

«Είστε δολοφόνοι»
Ο Αχμέτ Σικ του Εργατικού Κόμματος είπε σε έντονο ύφος: «Θα δικαστείτε για όσα δεν κάνατε τις πρώτες 48 ώρες μετά τον σεισμό. Θα λογοδοτήσετε όλοι. Κι εσύ (σ.σ.: εννοούσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) να ξέρεις τα όρια σου. Δεν έχεις τιμή, αξιοπρέπεια. Αν είχες δεν θα μιλούσες. Δεν έχεις ανθρωπιά. Εχεις θράσος. Τους σκοτώσατε τους ανθρώπους. Δεν έχετε καμία ανθρωπιά. Τους σκοτώσατε, είστε δολοφόνοι!».

Ο Μπουλέντ Τουράν από το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το AKP, απάντησε: «Eμείς δεν ζητάμε συγγνώμη από εσάς. Αυτό είναι αποτέλεσμα της σχέσης που έχουμε με τον λαό μας. Είναι η αυτοπεποίθηση μας. Ο πρόεδρος μας θα μπορούσε να μην το πει. Αλλά το είπε με ειλικρίνεια».

Ερντογάν: «Η συγγνώμη δεν είναι αδυναμία»
Η συγγνώμη δεν είναι δείγμα αδυναμίας, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ η αντιπολίτευση τον κατηγορεί για τα «φιλοδωρήματα» στα παιδιά των σεισμόπληκτων.

«Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοιο θράσος, τέτοια αγένεια», είπε η Ακσενέρ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας απάντησε: «Δεν κάναμε τις εργασίες στον βαθμό που επιθυμούσαμε. Γι’ αυτό ζητώ συγγνώμη. To να λέμε τις αδυναμίες μας το να ζητάμε συγγνώμη δεν είναι δείγμα αδυναμίας. Είναι αποτέλεσμα της από καρδιάς σχέσης που έχουμε με τον λαό μας».

«Η συγγνώμη ενός ηγέτη, γίνεται με παραίτηση»
Η πρόεδρος του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, συνέχισε ακάθεκτη ζητώντας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παραιτηθεί: «Η συγγνώμη ενός ηγέτη γίνεται με παραίτηση, με λογοδοσία με αποπομπή των υπευθύνων. Δεν μπορείς να ζητάς συγνώμη, μοιράζοντας φιλοδωρήματα στις πλατείες».

Το τουρκικό κανάλι FOX HABER σχολίαζε πως η Mεράλ Ακσενέρ έφερε στην επικαιρότητα την κίνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μοιράσει χρήματα στα παιδιά στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

«Δεν υπάρχει, δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια ξεδιαντροπιά, τέτοιο θράσος, τέτοια αγένεια» σχολίασε η Ακσενέρ.