Μαζικές συλλήψεις κούρδων και μέλη του φιλοκουρδικού κόμματος πράσινο αριστερό κόμμα (HDP) σε  21 πόλης με επίκεντρο το Amed (Diyarbakir)  ανάμεσά τους πολιτικοί, δημοσιογράφοι , δικηγόροι και γνωστοί καλλιτέχνες

Εκλογές στην Τουρκία: Μαζικές συλλήψεις πολιτικών, δικηγόρων και δημοσιογράφων για «τρομοκρατία»

Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 14ης Μαΐου η αστυνομία έκανε επιδρομές σε 21 επαρχίες την τρίτη στο πλαίσιο έρευνας με έδρα το Amed (Diyarbakir). Προχώρησαν σε αυτό το γεγονός για να φιμώσουν την δύναμη και τον προεκλογικό αγώνα του πράσινου αριστερού κόμματος (HDP) και προφανώς να εκφοβίσουν τους ψηφοφόρους του κόμματος για την προεκλογική εκστρατεία

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δημοσιογράφοι, πολιτικοί, δικηγόροι, ηγέτες συνδικάτων και καλλιτέχνες

Τουλάχιστον 126 άτομα φέρονται να έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής. Για να δικαιολογηθούν οι κρατήσεις επικαλείται αυθαίρετη και συστηματική κατηγορία για «συμμετοχή σε οργάνωση».

 

“Παραμονές των εκλογών, υπό τον φόβο απώλειας της εξουσίας, κατέφυγαν ξανά σε επιχειρήσεις συλλήψεων”, σημείωσε ο βουλευτής του HDP Ταγίπ Τεμέλ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, δεκάδες πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένων υψηλόβαθμων μελών του κόμματός του, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και δικηγόροι βρίσκονται μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στο Ντιγιάρμπακιρ.

 

 

 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στο Amed (Diyarbakir) ενάντια στις επιχειρήσεις και τις προκλήσεις πολιτικής γενοκτονίας.