Στο Ανόβερο της Γερμανίας, τα σπίτια πολλών Κούρδων κατοίκων, συμπεριλαμβανομένου του καλλιτέχνη Ciwan Çewliq, ερευνήθηκαν από την αστυνομία την Τετάρτη σε μια στοχευμένη επιχείρηση κατά της κουρδικής κοινότητας.

Στην πόλη Ανόβερο της Γερμανίας και τις γύρω περιοχές, αστυνομική επιχείρηση στόχευσε την κουρδική κοινότητα, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν έρευνες σε πολλά σπίτια την Τετάρτη. Μεταξύ των κατοικιών που έγιναν επιδρομές ήταν και αυτή του Κούρδου καλλιτέχνη Ciwan Çewliq.

Αυτή η επιχείρηση ακολουθεί τον συνεχή έλεγχο Κούρδων ακτιβιστών στην περιοχή, με παρόμοια αστυνομική ενέργεια να έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2019, η οποία περιελάμβανε επίσης έρευνα στο σπίτι του Çewliq.

Αυτές οι επιδρομές έχουν προκαλέσει ανησυχίες στην κουρδική κοινότητα σχετικά με τη φύση των αστυνομικών ενεργειών και τις επιπτώσεις τους στα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Κούρδων κατοίκων στη Γερμανία.

Το περιστατικό στο Ανόβερο ακολουθεί ένα μοτίβο αυξημένης αστυνομικής δραστηριότητας σε περιοχές με σημαντικό κουρδικό πληθυσμό στην Ευρώπη.