Οι SDF δήλωσαν ότι οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις ασφαλείας υπογραμμίζουν την ακλόνητη δέσμευσή τους για την εξάρθρωση των  τρομοκρατικών πυρήνων του ISIS για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η σταθερότητα της περιοχής.

Οι Ομάδες Στρατιωτικών Επιχειρήσεων (MOT Military Operations Teams ) των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) διεξήγαγαν δύο ακριβείς επιχειρήσεις ασφαλείας που είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο ηγετών του ISIS στις πόλεις Qamishlo και Raqqa. Ένας από τους συλληφθέντες τρομοκράτες συμμετείχε στον σχεδιασμό της επίθεσης VBIED στην πόλη Al-Shuhail στις 10 Μαΐου.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου των SDF, «Η πρώτη επιχείρηση ήταν στις 15 Μαΐου, όταν οι δυνάμεις μας του MOT συνέλαβαν τον τρομοκράτη Ahmed Mahmoud al-Qurashi, γνωστό και ως Abu Moaz al-Kurdi, στο Qamishlo. Ο τρομοκράτης Ahmed ήταν  μακραν μέλος του ISIS που συμμετείχε σε πολυάριθμες τρομοκρατικές επιθέσεις σε ολόκληρη τη Συρία. Μετά την ήττα του ISIS στο Baghouz το 2019, υποχώρησε στη συριακή έρημο (al-Badya), αποτελώντας βασικό πρόσωπο στις τρομοκρατικές επιχειρήσεις του ISIS. Ο ρόλος του περιελάμβανε την ασφάλεια των δραστηριοτήτων του ISIS, την παροχή πληροφοριών και τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων. Μετά από μια σημαντική περίοδο , διείσδυσε στις περιοχές μας όπου σχεδίασε την πρόσφατη επίθεση VBIED στο Al-Shuhail στις 10 Μαΐου. Η δεύτερη επιχείρηση διεξήχθη την ίδια μέρα στη Ράκα με την υποστήριξη των δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού, με στόχο τον τρομοκράτη Ahmed Thamer Al-Muhammad, Οι δυνάμεις μας του MOT, ενεργώντας βάσει πληροφοριών, περικύκλωσαν το σημείο που κρυβόταν ο τρομοκράτης στη Ράκα και τον συνέλαβαν. Ο τρομοκράτης Al-Muhammad ήταν μια εξέχουσα προσωπικότητα του ISIS που συνέχισε τις τρομοκρατικές του δραστηριότητες ακόμη και μετά την εδαφική ήττα του ISIS και μεταπήδησε σε έναν ρόλο συλλογής πληροφοριών και επιχειρησιακού σχεδιασμού μετά τη γεωγραφική απώλεια των προπύργων του ISIS. Έγινε αρχηγός υπεύθυνος για τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις του ISIS στη Ράκα και στην Ντέιρ εζ-Ζορ, λαμβάνοντας σύμφωνα με πληροφορίες οδηγίες από τους ηγέτες του ISIS που κρύβονταν στις κατεχόμενες από τους Τούρκους περιοχές».

Η δήλωση προσθέτει: «Αυτές οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις ασφαλείας υπογραμμίζουν την ακλόνητη δέσμευσή μας να εξαρθρώσουμε τα υπολείμματα τρομοκρατικών πυρήνων του ISIS για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής».

2024-05-22T01:53:35+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top