Διοικητής SDF: Η Τουρκία αυξάνει τις εγκληματικές επιθέσεις

Διοικητής SDF: Η Τουρκία αυξάνει τις εγκληματικές επιθέσεις

Διοικητής SDF: Η Τουρκία αυξάνει τις εγκληματικές επιθέσεις

Διοικητής SDF: Η Τουρκία αυξάνει τις εγκληματικές επιθέσεις

Ο διοικητής του SDF Erdal Kobanê προειδοποιεί για καταστροφικές επιπτώσεις στη ζωή του άμαχου πληθυσμού ενόψει των προετοιμασιών της Τουρκίας για πόλεμο και την κινητοποίηση των ισλαμιστών μισθοφόρων της εναντίον της πόλης Ain Issa.

Οι ολοένα και πιο έντονες επιθέσεις εναντίον της πόλης Ain Issa από τον εταίρο του ΝΑΤΟ Τουρκία και τα ελεγχόμενα από αυτήν στρατεύματα του SNA (Συριακός Εθνικός Στρατός) δείχνουν έναν νέο πόλεμο ενάντια στη βόρεια Συρία ο οποίος ευνοεί τους τζιχαντιστές. Για ακριβώς έναν μήνα, οι επιθέσεις εναντίον χωριών και οικισμών από την Ain Issa έως το Girê Spî (Tal Abyad) έχουν αυξηθεί σε ένταση. Αρκετές προσπάθειες για παράκαμψη των θέσεων του τοπικού στρατιωτικού συμβουλίου και εισβολή στην περιοχή, έχουν αποτραπεί από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Οι προσπάθειες του τουρκικού κράτους να επεκτείνει τη ζώνη παράνομης κατοχής στη βόρεια Συρία είχαν πάνω απ 'όλα καταστροφικές συνέπειες για τη ζωή του άμαχου πληθυσμού, οι οποίοι αναγκάζονται για άλλη μια φορά να φύγουν ενώ πρέπει τώρα να ζουν υπό τον συνεχή φόβο αυθαίρετων βομβαρδισμών, απαγωγών και συνοπτικών εκτελέσεων, όπως εξηγεί ο Erdal Kobanê, διοικητής του SDF στο μέτωπο της Ain Issa.

Σύμφωνα με τον Κομπάνι, η Τουρκία και οι τζιχαντιστές σύμμαχοί της παραβιάζουν συνεχώς το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο του πολέμου. "Εν τω μεταξύ, οι επιθέσεις του πυροβολικού των στρατευμάτων κατοχής στοχεύουν τις κατοικημένες περιοχές σε καθημερινή βάση, καθώς και την περιοχή του στρατοπέδου όπου φιλοξενούνται οι εκτοπισμένοι στην Ain Issa. Παράλληλα με αυτές τις εγκληματικές επιθέσεις, τα στρατεύματα κατοχής εγκαθιστούν νέες θέσεις και σκάβουν προστατευτικά χαρακώματα", λέει ο Kobanê. Ένας από αυτούς τους στρατιωτικούς σταθμούς χτίζεται κοντά στο στρατόπεδο της Ain Issa. Το στρατόπεδο, το οποίο χτίστηκε από το SDF το 2016, φιλοξενεί περίπου 14.000 ανθρώπους. Οι εκτοπισμένοι ζουν σε ένα τμήμα, ενώ σε ένα άλλο βρίσκονται οι κρατούμενοι τζιχαντιστές του IS και οι συγγενείς τους.

Επιπλέον στρατιωτικές θέσεις χτίζονται στο χωριό Erdîa κοντά στο Girê Spî και κατά μήκος των γραμμών μετώπου μεταξύ των κατεχόμενων από τη μία και ελεγχόμενων από το SDF περιοχών από την άλλη, κοντά στο Til Temir, το Zirgan και το Serêkaniyê. Σύμφωνα με τον Erdal Kobanê, οι επιθέσεις στοχεύουν επίσης άμεσα εναντίον της οικονομίας της Ροζάβα. Επιπλέον, βαριά οπλικά συστήματα συνεχίζουν να σταθμεύουν σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Μ4. Καταλαμβάνοντας αυτόν τον αυτοκινητόδρομο, ο οποίος αποτελεί βασικό μέρος των σχεδιασμών κατοχής της Τουρκίας, ειδικά λόγω της σχετικής εγγύτητάς του με την πόλη της Ράκκα και ως εκ τούτου, προς την πύλη του Deir ez-Zor, η Άγκυρα θα πλησιάσει τα νεο-οθωμανικά όνειρά της για επέκταση των τουρκικών εξωτερικών συνόρων προς όλες τις πόλεις στη λωρίδα των συνόρων, και για μεταφορά πετρελαίου από το Kirkuk και το Deir ez-Zor στη Μεσόγειο Θάλασσα.