Ο δικηγόρος Τζεμάλ Ντεμίρ είπε ότι οι Κούρδοι και οι φίλοι τους πρέπει να διαμαρτυρηθούν πολύ πιο έντονα για την επέτειο της συνωμοσίας της 9ης Οκτωβρίου και τόνισε ότι η λύση στο κουρδικό ζήτημα μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του διαλόγου με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

 

Έχουν περάσει 25 χρόνια από τη διεθνή συνωμοσία που εξαπολύθηκε κατά του Κούρδου Ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν από διεθνείς δυνάμεις και χώρες της περιοχής στις 9 Οκτωβρίου 1998. Ο δικηγόρος Τζεμάλ Ντεμίρ είπε ότι οι Κούρδοι και οι φίλοι τους πρέπει να διαμαρτυρηθούν πολύ πιο έντονα για την επέτειο της συνωμοσίας. Είπε ότι η λύση στο κουρδικό ζήτημα είναι μέσω διαλόγου και διαπραγμάτευσης με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

«Η 9η Οκτωβρίου είναι το ορόσημο της διεθνούς συμμαχίας συνωμοσίας»

Υπενθυμίζοντας ότι η 9η Οκτωβρίου 1998 ήταν το ορόσημο της διεθνούς συμμαχίας συνωμοσίας κατά των Κούρδων, ο Demir δήλωσε ότι από εκείνη την ημερομηνία, περιφερειακές και παγκόσμιες δυνάμεις ένωσαν τις δυνάμεις τους και ήθελαν να διαγράψουν τους Κούρδους από τη σκηνή της ιστορίας για άλλη μια φορά, στο πρόσωπο του Abdullah  Οτσαλάν. Πρόσθεσε ότι ο κουρδικός λαϊκός ηγέτης παραδόθηκε στο τουρκικό κράτος και από τότε δεν του άφησαν ούτε έναν ανθρώπινο χώρο ζωής.

Ο Ντεμίρ είπε: “Ο κύριος σκοπός αυτής της συμμαχίας που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ ήταν, φυσικά, να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο τον πόλεμο. Αυτό που έχουμε δει είναι ότι οι προσπάθειες του κ. Abdullah Öcalan να επιλύσει το κουρδικό ζήτημα με ειρηνικά και δημοκρατικά μέσα αντιμετωπίζονται μια συνωμοσία».

«Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν απέτρεψε τη συνωμοσία»

Ο Ντεμίρ συνέχισε: «Παρόλο που η διεθνής συνωμοσία ματαιώθηκε από τον Οτσαλάν, ο οποίος απάντησε σε αυτήν με διαφορετική οπτική και ιστορική ανάλυση, η αναζήτηση λύσης στο ζήτημα απαντήθηκε με τη σειρά του με απομόνωση. Η πρώτη πρόταση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν ήταν πάντα η ειρήνη και η ιστορική ανάλυση. Έδειξε ότι μια λύση θα επιτευχθεί μόνο μέσω αμοιβαίου διαλόγου. Ποτέ δεν είδε την πολιτική βίας ή έντασης ως μέθοδο, αντίθετα, το έβλεπε ως σημαντικό εμπόδιο στο διάλογο και την αναζήτηση λύσης. Κούρδοι και Οι φίλοι τους πρέπει να διαμαρτυρηθούν και να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους πολύ πιο έντονα στην επέτειο αυτής της συνωμοσίας. Επειδή οι προηγούμενες εμπειρίες έχουν δείξει ότι η λύση στο κουρδικό ζήτημα μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω διαλόγου και διαπραγμάτευσης με τον Abdullah Öcalan».

2023-09-26T16:17:57+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top