Διαδήλωση κατά της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και των σχετικών δεσμεύσεων προς την Τουρκία πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη. Οι συμμετέχοντες έφεραν σημαίες του PKK και ζήτησαν την απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

 

Το δίκτυο Συμμαχία κατά του ΝΑΤΟ στη Στοκχόλμη διαμαρτυρήθηκε το Σάββατο «κατά της Σουηδικής συμμετοχής σε μια πολεμοχαρή συμμαχία». Ήταν η τρίτη διαδήλωση φέτος μετά την αίτηση της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Μέρος του δικτύου είναι η σουηδική επιτροπή αλληλεγγύης της Rojava, Rojavakommittéerna.

Εκατοντάδες συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν κάτω από το σύνθημα “Όχι στο ΝΑΤΟ! Όχι πυρηνικά όπλα στο σουηδικό έδαφος! Όχι νόμοι του Ερντογάν στη Σουηδία! Υπερασπιστείτε την ελευθερία της έκφρασης και του συνέρχεσθαι!” στο Medborgarplatsen και περπάτησε στη σουηδική πρωτεύουσα με πανό και σημαίες. Πολλά πανό ζητούσαν «Ελευθερία για τον Οτσαλάν».

Οι ομιλητές διαμαρτυρήθηκαν “ενάντια στα μέτρα που μας επιβάλλει ο δικτάτορας και δολοφόνος Ερντογάν. Συγκεντρωθήκαμε για να δείξουμε την υποστήριξή μας στις δημοκρατικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο – ιδίως στην Τουρκία! Το ΝΑΤΟ δεν είναι αμυντική συμμαχία, αλλά μηχανισμός πολεμικής βιομηχανίας που απειλεί την παγκόσμια ειρήνη και ταυτόχρονα καταστρέφει τη φύση».

 

2023-10-01T15:27:26+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top