Ακτιβιστές διαδήλωσαν κατά της απαγόρευσης του PKK μπροστά από τη γερμανική πρεσβεία στο Λονδίνο. «Η απαγόρευση του PKK είναι αβάσιμη και ανήθικη και υπηρετεί τον φασισμό», είπαν οι διαδηλωτές που δέχθηκαν επίθεση από την αστυνομία.

Διαμαρτυρίες κατά της ποινικοποίησης του κουρδικού κινήματος πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο μπροστά σε πολλές γερμανικές πρεσβείες στην Ευρώπη την ίδια ώρα με τη διαδήλωση «άρση της απαγόρευσης του PKK, ενισχύστε τη δημοκρατία» στο Βερολίνο. Ακτιβιστές διαδήλωσαν επίσης έξω από τη γερμανική πρεσβεία στο Λονδίνο κατά της απαγόρευσης των δραστηριοτήτων του PKK στη Γερμανία και του χαρακτηρισμού του PKK ως «τρομοκρατική οργάνωση» από την ΕΕ. Οι συμμετέχοντες έφεραν σημαίες του PKK και σημαίες με το σύνθημα «Ελευθερία για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν». Ένα πανό έγραφε «Το PKK παλεύει για τα δικαιώματα των Κούρδων, το PKK δεν είναι τρομοκράτες».

Ο Aso Kerimi, συμπρόεδρος του Κουρδικού Λαϊκού Συμβουλίου στο Λονδίνο, κάλεσε τη Γερμανία να τερματίσει την πολιτική ποινικοποίησης και χαρακτήρισε τη μεταχείριση των τριών εκατομμυρίων Κούρδων στην Ευρώπη ως ντροπή για οποιοδήποτε συνταγματικό κράτος. Ο Aso Kerimi επεσήμανε την επί δεκαετίες καταπίεση του κουρδικού λαού από το τουρκικό κράτος και είπε ότι η απαγόρευση του PKK ήταν στην υπηρεσία ενός δικτατορικού καθεστώτος: «Το PKK είναι ένα κίνημα που αγωνίζεται για την απελευθέρωση των γυναικών και την ισότιμη συνύπαρξη όλων των ταυτοτήτων. στη Μέση Ανατολή. Αυτό το κίνημα πολέμησε για όλη την ανθρωπότητα ενάντια στο ISIS και νίκησε την ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση. Η απαγόρευση του PKK εμποδίζει τον εκδημοκρατισμό και υποστηρίζει τον δικτάτορα Ερντογάν, που προκαλεί χάος και κρίσεις στη Μέση Ανατολή με τη νοοτροπία του ISIS. Για μια δημοκρατική λύση στο κουρδικό ζήτημα, η απαγόρευση του PKK πρέπει να αρθεί και το PKK πρέπει να αφαιρεθεί από τη λίστα τρομοκρατών της ΕΕ. Η απαγόρευση του PKK είναι αβάσιμη και ανήθικη και υπηρετεί τον φασισμό».

Μετά από αυτή την ομιλία, η αστυνομία επιτέθηκε στην ειρηνική συγκέντρωση, συλλαμβάνοντας ακτιβιστές και κατέσχεσε σημαίες. Η κούρδισα ακτιβίστρια Beritan Slemani εξέφρασε την οργή της και είπε: “Είναι το PKK που αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια όλης της ανθρωπότητας ενάντια στη βαρβαρότητα, τους δικτάτορες και τους φασίστες του ISIS. Είμαστε Κούρδοι και είμαστε όλοι PKK. Δεν μπορείτε να μας αποκαλείτε τρομοκράτες και δεν μπορείτε να απαγορεύσετε το PKK».

Ενώ η αστυνομία πήρε τα προσωπικά στοιχεία μεμονωμένων ακτιβιστών, η διαμαρτυρία συνεχίστηκε. «Ντροπή σου» φώναζε ξανά και ξανά. Αφού απελευθερώθηκαν όλοι οι ακτιβιστές, ο κόσμος χόρεψε με κουρδικά τραγούδια μπροστά από τη γερμανική πρεσβεία.

2023-11-19T23:57:04+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top