Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στην Κολωνία, διαμαρτυρόμενοι για τη διεθνή συνωμοσία κατά του Κούρδου Ηγέτη  Αμπντουλάχ Οτσαλάν και απαιτώντας τη φυσική του ελευθερία.

 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική απορρήτου & συμμόρφωση GDPR.
I Accept

Κεντρική πορεία και συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας «Ελευθερία για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, μια πολιτική λύση στο κουρδικό ζήτημα» που ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου 2023. Η διαδήλωση οργανώνεται από τους δημοκρατικούς κουρδικούς θεσμούς και οργανώσεις στην Ευρώπη και υποστηρίζεται από διεθνούς φήμης πολιτικούς, διανοούμενους, συγγραφείς, ακαδημαϊκούς και καλλιτέχνες.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από πολλές χώρες άρχισαν να συγκεντρώνονται στην Κολωνία νωρίς το πρωί. Ο χώρος συνάντησης για την πορεία και τη συγκέντρωση που διοργανώθηκε για τον εορτασμό της 25ης επετείου από την παράδοση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Τουρκία στις 15 Φεβρουαρίου 1999 από διεθνή συνωμοσία.

Με αφίσες και πανό του Ηγέτη του Κούρδου Αμπντουλάχ Οτσαλάν, αμέτρητοι άνθρωποι από το Κουρδιστάν και οι φίλοι τους σε ένδειξη αλληλεγγύης συγκεντρώθηκαν στη συνέχεια στην οδό Siegburger Str Deutzer Wert στις όχθες του Ρήνου όπου θα διεξαχθεί η συγκέντρωση.

Στη συνέχεια, δεκάδες χιλιάδες άρχισαν να παρελαύνουν με γιγαντιαίες αφίσες του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Η μάζα συνεχίζει την πορεία πάνω από τη γέφυρα Severinsbrücke, κρατώντας πανό που έγραφαν «Ελευθερία για τον Οτσαλάν», «Ελευθερώστε τον Οτσαλάν», φωνάζοντας «Χίλιοι χαιρετισμοί στο İmralı», «Biji Serok Apo» (Ζήτω ο Ηγέτης Οτσαλάν).

2024-02-19T04:09:55+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top