Daily Sabah: ”Ο Ερντογάν προστάτης των μουσουλμάνων σε Βαλκάνια & Κασμίρ”!

Ένα προκλητικό άρθρο είχαμε τόσο κατά της Ελλάδας, όσο και κατά της Ινδίας από Ερντογανικό ΜΜΕ!

Αναλυτικά:

”Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεχωρίζει ως ισχυρός πολιτικός όλων των εποχών στον σύγχρονο μουσουλμανικό κόσμο. Εκατομμύρια μουσουλμάνοι από τη Νότια Ασία έως τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη έως τα Βαλκάνια τον βλέπουν ως «ακτίνα ελπίδας» σε περιόδους ανεξέλεγκτης ισλαμοφοβίας, συστηματικής καταπίεσης και εκτόξευσης άγχους.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Σαχμπάζ Σαρίφ, έγραψε στο Twitter: «Η ιστορική επανεκλογή του αγαπητού μου αδελφού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία. Είναι ένας από τους λίγους παγκόσμιους ηγέτες των οποίων η πολιτική έχει αγκυροβοληθεί στη δημόσια υπηρεσία. Υπήρξε πυλώνας δύναμης για τους καταπιεσμένους μουσουλμάνους και ένθερμη φωνή για τα αναφαίρετα δικαιώματά τους».

Για χρόνια, ο Ερντογάν προσφέρει άνευ όρων υποστήριξη στους καταπιεσμένους μουσουλμάνους στην Ινδία, το Κασμίρ, τη Μιανμάρ, την Παλαιστίνη, τα Βαλκάνια και όχι μόνο υπό το πρόσχημα εχθρικών κυβερνήσεων. Ως εκ τούτου, η Τουρκία έχει κερδίσει τον τίτλο του φύλακα των καταπιεσμένων μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο.

Όποιος επισκέπτεται το βόρειο και το νότιο Πακιστάν μπορεί να δει τις σημαίες της Τουρκίας να κυματίζουν και τις εικόνες του Ερντογάν σε πινακίδες δίπλα στο δρόμο, καθώς και σε σημαντικά κτίρια, εμπορικά κέντρα, ακόμη και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αυτό που κάνει την Τουρκία και τον Ερντογάν τόσο δημοφιλείς στο Πακιστάν είναι ότι κάθε τουρκική τηλεοπτική δραματική σειρά πετυχαίνει ρεκόρ. Κάθε Πακιστανός το βλέπει ως δεύτερο σπίτι, και ανεξάρτητα από τον πολιτικό προσανατολισμό, κάθε κυβέρνηση στο Ισλαμαμπάντ επιδιώκει να εδραιώσει περαιτέρω τους δεσμούς. Αυτό είναι αιώνες ενός δεσμού χωρίς όρους.

Η Πρώτη Κυρία Εμινέ Ερντογάν «καλεί να δοθεί έμφαση στη δεινή κατάσταση των Ροχίνγκια» και στο να αγκαλιάζει τις μουσουλμάνες γυναίκες και τα παιδιά Ροχίνγκια. οι γενναιόδωρες δωρεές της «ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο και ένα σχολείο, μαζί με μια αποικία στέγασης που περιλαμβάνει 1.274 σπίτια για όσους επλήγησαν από την υπερπλημμύρα του 2010» μαζί με το δώρο ενός «πολύτιμου περιδέραιου που της δόθηκε από τον Ερντογάν στις ο γάμος τους για τη συγκέντρωση χρημάτων» για τους επιζώντες από τις πλημμύρες στο Πακιστάν είναι μόνο δύο από τις ευγενικές χειρονομίες που τα μουσουλμανικά έθνη δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Η Τουρκία στο δρόμο της ανάπτυξης

Μίλησα με πολλούς Πακιστανούς, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων στο εξωτερικό. Ομόφωνα πιστεύουν ότι το Πακιστάν μπορεί να διδαχθεί από τα θαυμάσια επιτεύγματα των πολιτικών του Ερντογάν που οδήγησαν την Τουρκία στο μονοπάτι της διαδοχικής οικονομικής ανάπτυξης που μερικές φορές ανεβαίνει ενώ άλλες φορές πέφτει.

Όπως εκατομμύρια θαυμαστές και πιστοί τουρίστες της Κωνσταντινούπολης, είμαι επίσης αυτόπτης μάρτυρας της προόδου της Τουρκίας εδώ και δεκαετίες. Τώρα που το Πακιστάν αντιμετωπίζει προκλήσεις πολιτικής και οικονομικής αστάθειας, οι απλές μάζες του δεν κοιτάζουν πουθενά αλλού παρά μόνο προς τη δοκιμασμένη και δοκιμασμένη αδελφική χώρα τους. Η Τουρκία και ο αγαπημένος της ηγέτης όλων των εποχών Ερντογάν για καθοδήγηση σχετικά με το σύστημα διακυβέρνησης, εκτεταμένη υποστήριξη στο εμπόριο, την εκπαίδευση, την επιστήμη, την υγεία και την περαιτέρω ενίσχυση των στρατιωτικών δεσμών.

Αυτή η άποψη δεν είναι φανταστική αλλά πρακτική. Ήδη «Το Πακιστάν αγκαλιάζει αδιαμφισβήτητα τα τουρκικά πολιτιστικά προϊόντα» κυρίως επειδή υπό τη δυναμική ηγεσία του Ερντογάν «η οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας έχει αναφερθεί ως μοντέλο που αξίζει να μιμηθούν πολλές πακιστανικές κυβερνήσεις».

Τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια, ειδικά οι νεαροί Πακιστανοί προσβλέπουν με ανυπομονησία στο Ισλαμαμπάντ και το Ραβαλπίντι για να αγκαλιάσουν τα τουρκικά μοντέλα διακυβέρνησης για την ευημερία ενός Πακιστάν που «αποσχίζεται».”