Αναφορές από το πρακτορείο ειδήσεων ANHA αναφέρουν ότι χιλιάδες οικογένειες που συνδέονται με τη Χαμάς από τη Γάζα έχουν μετεγκατασταθεί σε περιοχές που ελέγχονται από την Τουρκία στη βόρεια Συρία, κάτι που θεωρείται ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής δημογραφικής αλλαγής στην περιοχή.

Χιλιάδες οικογένειες από τη Γάζα, που φέρεται ότι συνδέονται με τη Χαμάς, έχουν μεταφερθεί σε περιοχές που ελέγχονται από την Τουρκία στη βόρεια Συρία, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων (ANHA). Αυτή η εξέλιξη θεωρείται ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την αλλαγή της δημογραφικής σύνθεσης των περιοχών που έχουν περιέλθει στον τουρκικό έλεγχο μετά τις στρατιωτικές τους επιθέσεις.

Σύμφωνα με το ANHA, από τις 20 Οκτωβρίου, οι οικογένειες έχουν εγκατασταθεί σε καταυλισμούς που έχουν δημιουργηθεί στο Afrin (Efrîn) και στο Al-Bab (Bab). Αυτές οι οικογένειες μεταφέρθηκαν αρχικά από τη Γάζα στο Κιλίς και στο Ντιγιάρμπακιρ (Amed) στην Τουρκία και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στα εδάφη που ελέγχονται από την Τουρκία στη Συρία.

Αυτή η διαδικασία μετεγκατάστασης φέρεται να αποτελεί μέρος μιας μυστικής συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας, Κατάρ και Χαμάς. Το σχέδιο προβλέπει την εγκατάσταση περίπου 250.000 πολιτών της Γάζας στις περιοχές του Βόρειου Κουρδιστάν, της βόρειας και ανατολικής Συρίας που ελέγχεται από τους Τούρκους και σε περιοχές της βόρειας Κύπρου που κατέχει η Τουρκία.

Λεπτομέρειες σχετικά με τις κατασκηνώσεις που έχουν δημιουργηθεί για αυτές τις οικογένειες έχουν περιγραφεί ως εξής:

Στο χωριό Jalamah στην περιοχή Jindires του Afrin, έχει δημιουργηθεί ένα στρατόπεδο υπό την επίβλεψη της Εθνική υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας (MİT). Αυτό το στρατόπεδο, που ελέγχεται από την παραστρατιωτική ομάδα Faylaq Al-Sham που συνδέεται με την MİT, διαθέτει πάνω από 4.000 σκηνές και σπίτια.

Στις 19 Οκτωβρίου, κατά την έναρξη της σύγκρουσης Χαμάς-Ισραήλ, η Τουρκία, το Κουβέιτ, το Κατάρ και η Μουσουλμανική Αδελφότητα συντόνισαν τη μετεγκατάσταση πολλών οικογενειών από τη Γάζα στο στρατόπεδο Der Belut στην περιοχή Τζιντιρές του Αφρίν. Με τη συνοδεία τουρκικών τεθωρακισμένων οχημάτων, 75 οικογένειες που συνδέονται με τη Χαμάς εγκαταστάθηκαν σε αυτό το στρατόπεδο, όπου είχαν στηθεί επιπλέον 150 σκηνές.

Προς τα τέλη Νοεμβρίου, μια παρόμοια εγκατάσταση δημιουργήθηκε στο Al-Bab, όπου περισσότερες από 150 οικογένειες που συνδέονται με τη Χαμάς φιλοξενήθηκαν σε νεοσύστατες σκηνές.

Στις 17 Νοεμβρίου, περισσότερες από 75 οικογένειες μεταφέρθηκαν από το Idlib και το βόρειο Χαλέπι σε καταυλισμούς στο χωριό Çeqela, στην περιοχή Şiyê του Αφρίν. Αυτές οι οικογένειες βρίσκονται υπό τον έλεγχο μιας ομάδας που ονομάζεται El Emshat.

Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι αυτοί οι καταυλισμοί υποστηρίζονται οικονομικά από οργανώσεις που συνδέονται με την MİT, όπως οι White Hands (Beyaz Eller), το Humanitarian Relief Foundation (İHH) και η παλαιστινιακή οργάνωση Al Eysh el Kerama με έδρα το Ισραήλ, την οποία φέρεται να διαχειρίζεται MOSSAD.

Συμνοώντας έναν συντονισμό γεωστρατηγικών ελιγμών μεταξύ των δύο χωρών, Gregory R. Copley, συντάκτης στο GIS/Defence & Το Foreign Affairs, πρόσφατα υπέθεσε ότι το Ισραήλ εγκρίνει επίσης αυτό το σχέδιο, το οποίο αντιστοιχεί στον στόχο του να μετεγκαταστήσει Παλαιστίνιους από το έδαφός του.