Ο χώρος όπου θα γιορταστεί το  Newroz  στο Amed άρχισε να γεμίζει ώρες πριν την έναρξη του προγράμματος, συνοδευόμενο από συνθήματα «Bijî Serok Apo».

Το φινάλε των εορτασμών του Νεβροζ, που πραγματοποιήθηκε φέτος με το σύνθημα “Rabe dema azadî û serkeftinê ye”,, πραγματοποιείται στο Amed. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν να συρρέουν στην περιοχή από πολλά σημεία της πόλης τα ξημερώματα.

Γιγαντιαίες αφίσες του Kemal Kurkut, ενός νεαρού μαθητή που δολοφονήθηκε από τη σφαίρα της τουρκικής αστυνομίας κατά τη διάρκεια του Νεβροζ του 2017, του Deniz Poyraz, που δολοφονήθηκε στη Σμύρνη, και της Jîna Amînî, που δολοφονήθηκε στο Ιράν,  στην περιοχή Newroz.

Πολλοί καλεσμένοι από το εσωτερικό και το εξωτερικό ήταν προσκεκλημένοι στο Newroz στο Amed. Οικογένειες Roboskî, οικογένειες Suruç, οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους στις γενοκτονικές επιθέσεις μεταξύ 2015-2016, η οικογένεια του Mazlum Doğan, η οικογένεια του Deniz Poyraz και συγγενείς Κούρδων πολιτικών και δημοσιογράφων που δολοφονήθηκαν ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση, παρευρέθηκαν στη γιορτή.

Τη θέση τους στον εορτασμό πήραν και οι μητέρες που πραγματοποιούσαν την Αγρυπνία Δικαιοσύνης με αίτημα την ελευθερία του  Κούρδου Ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Οι νέοι που φέρουν σημαίες του κόμματος DEM αυξάνουν τον ενθουσιασμό στην περιοχή τραγουδώντας αντιστασιακά τραγούδια.

2024-03-22T15:56:15+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top